maanantai 17. maaliskuuta 2008

Natasha: Lentoemäntä


Monet NonStopissa, Ruudussa tai Zoomissa julkaistut sarjakuvat nostattavat mieleen nostalgisia muistoja ja nuoren pojan maailman ihmettelyä. Niin myös Natashan ensimmäinen seikkailu, jossa sankari ja sivuhahmot esitellään tiiviin seikkailun tiimellyksissä.

Suomeksi ensimmäisen kerran Ruudussa 1973-1974 julkaistu Lentoemäntä saatiin pari vuotta sitten albumimuodossakin (Egmont, 2006). Ehti Semic julkaista seikkailun pokkarikokeilussaan, numerolla 2 (Semicin laatupokkarit, 1990).

Natashasta on erityisesti jäänyt mieleen aloitusruutu. Muistan pitkään katselleeni sitä yrittäen hahmottaa rekisterinumeroa, kuitenkaan siinä onnistumatta. Ei sillä ole tarinan kannalta merkitystä, mutta olin kuullut miten Castafioren koruissa (suomeksi 1974) tarinan juonenkäänteet olisivat paljastuneet jo aikaisemmin jos olisi ymmärtänyt katsoa (sivulla 35, ruudussa 9) "varkaiden" auton rekisterikilpeä.

Yritin siis varmistua, olisiko tässäkin sarjakuvassa samanlaista kuvallista vihjettä tulevasta.


Semicin pokkareiden ongelma kiteytyy esiin tässä aloitusruudussa. Pokkarimuotoa varten sarjakuvasivut on taitettu uudelleen. Aloitusruutu on jaettu kahteen osaan, ja sellainen tietenkin rikkoo ajatellun kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset