maanantai 19. toukokuuta 2008

Vanhanen: Vaalirahoituskohu vähentää pääministerin uskottavuutta

Julkaistu 18.05.2008, klo 11.25 (päivitetty 19.05.2008, klo 00.01)

Synkät pilvet kerääntyvät pääministeri Matti Vanhasen poliittisen tulevaisuuden ylle.

Pääministeri Matti Vanhanen myöntää, että vaalirahoituskohu on vähentänyt politiikan uskottavuutta. Hän uskoo, että kohu kolhii hänen uskottavuuttaan pääministerinä.

Limasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomeen palanneen Vanhasen mukaan luottamuksen palauttaminen on mahdollista vain, jos hän ilmoittaisi rahoittajansa heti avoimesti.

Vanhasen mielestä myös vaalirahojen antajat voisivat kertoa, keitä ovat avustaneet ja millä summalla. Lisäksi vaalirahoituslaki pitää Vanhasen mielestä uudistaa niin, että rahoitus on edelleen mahdollinen, mutta lain rikkomisesta pitäisi seurata rangaistus.

Vanhanen pitää vaalirahoituskohun seurauksia erittäin vakavina poliittiselle tulevaisuudelleen, koska siinä on mukana niin hallituksen ministereitä kuin hallituspuolueen kansanedustajakin. Hänen mielestään on surullista, että monet hänen laillaan ovat pimittäneet rahoittajiaan peitejärjestöjen taakse.

Vanhanen uskoo, että hänen uskottavuutensa pääministerinä kärsii vaalirahakohusta. Hän pitää matalamielisinä väitteitä, joiden mukaan hänen kansa hyväksyisi poliitikkojen ostettavuuden.

- Tällaisia väitteitä on esitetty, mutta olen menettänyt koko poliittisen urani. Vaalirahoitussalailusta ei pitäisi sellaista seurata. Lakia tulisikin muuttaa niin, ettei tällaisia asioita julkisuudessa saisi ollenkaan käsitellä, ainoastaan yleisöltä suljetuissa oikeussaleissa, Matti Vanhanen lisäsi.

HTT Uutiset

(Vrt. YLE Uutiset)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset