tiistai 19. elokuuta 2008

Hyllyjä Ikeasta


Posti toi eilen Ikean uuden kuvaston. Joku kapakassa heitti väitteen, että Ikean kuvastot olisivat jo maailman levinnein julkaisu painosmääriltään, mutta tuskin Raamatun valta-asemaa tässä suhteessa yksityinen yritys kykenee koskaan kampeamaan.

Kuvastoilla on jännä vaikutus. Muiden mainosten tapaan ei tuollaista paksua liimasidottua painotuotetta osaa suoraan paperinkeräykseen viedä, sitä pitää ainakin muutama päivä olohuoneen pöydällä säilyttää. Sama on pätenyt Bilteman tai Clas Ohlsonin kuvastoihin.

Jos vaikka vaimo haluaa niitä katsoa, olen itselleni perustellut.

Bilteman osalta ainakin perustelu ontuu, ja leimallisesti Clas Ohlsonkin on "miesten Tiimari".

Kunnioitus kuvastoja kohtaan tulee varmaan suvun naisten Anttilan kuvaston kohtelusta. Sitä piti pienenä kohdella kuin kirjaa, sitä säilytettiin koko vuosi ja uuden ilmestyttyä saatettiin jopa vertailla hintojen nousua.

Viimeksi Anttilan kuvaston olen nähnyt Anttilassa kaupan. Siitä pyydettiin hintaa, jonka olisi toki saanut takaisin tilauksen yhteydessä.

Kun Ikean kuvasto tuli pöydälle kannettua, niin tulihan sitä selattua. Vahtauksen kohteena olivat, kuinkas muutenkaan, kirjahyllyt. Vaikka niitä on kuinka paljon ennestään, tarvetta uusille olisi.

Ikean kuvastossa oli useita kiintoisia hyllyratkaisuja. Jo alkusivuilta löytyi Bestå-säilytyskokonaisuus, korkeus 256 cm. Muutama sivu eteenpäin, Billy-kirjahylly, korkeus 237 cm.

Mikä tuska ja vaiva taannoin on ollut löytää edes kaksimetrisiä mappihyllyjä, kun on varansa mieluimmin sijoittanut hyllyjen sisältöön kuin Billnäs-puitteisiin. Ongelma kun on seinien leveyden puute ja korkeudessa yli kahden metrin on päässyt ainoastaan puusepäntaitoisten sukulaisten avulla.

Ruotsalaiset ovat näköjään markkinaraon löytäneet.

Tarkempi selaus eteenpäin sivulle 75 kertoo, että kyseessä on kirjastohyllyjärjestelmä. Korkein tarjolla oleva hylly on 202 senttiä, oikeat osat valikoimasta valiten ja seinilleen järjestellen saisi tuon 256 tai 237 sentin korkeuden käyttöönsä.

Ei sittenkään ihan niin yksinkertaista.


* Billy -kirjahyllyjärjestelmä
* Bestå -säilytyskokonaisuus

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset