tiistai 30. syyskuuta 2008

Katse sinne minne ei haluta nähdä


Maanantai-iltojen ratoksi Yle tv1 on tarjonnut uuden Epäkorrektia, Tuomas Enbuske! -sarjan. Ohjelmia on nyt nähty kolme ja teemoina ovat olleet masennus, opiskelu ja äänestäminen. Aiheita lähestytään virallisen totuuden vastaisesti, kysyen ja kuunnellen olisiko vastakkaisella näkemyksellä jotakin annettavaa.

Masennusta ei ole, tyytymättömyys vain purkautuu tässä muodossa. Opiskelu ei kannata, duunarina hankit paremmin, etkä velkaannu opiskeluaikana. Äänestäminen ei kannata, virkamiesvalmisteltujen päätösten vahvistavan kumileimasimen värillä ei ole väliä.

Kysymykset ovat siis niitä, joihin melkein kuka tahansa vastaisi ministerien tavoin. Toisia vaihtoehtoja tavallisesti ei edes suostuta miettimään.

Mutta: jonkin on pielessä, koska emme osaa olla onnellisia. Tekisi mieli sanoa, että jos 'saisimme' olla avoimen kateellisia toisille, niin monella olisi helpompaa.

Moni opiskelee katteettomat lupaukset mielessään, ajatellen maailman kohtelevan toisin tohtoria. Ei kohtele.

Useamman meistä ei halutakaan äänestävän, koska ei tiedetä, miten nykyisin nukkuvat tulisivat äänestämään.

Vastauksia tai ongelmanratkaisuja ohjelmasarja ei anna, vaan se esittää löydetyn ja antaa katsojan tehdä päätelmät itse, kuten hyvään asiaohjelmaan kuuluukin. Se virallinen totuus ei olekaan ainoa totuus.

Tulossa ovat vielä jaksot:

6.10. Pääministerin naisasioista pitää tietää
13.10. Puoliso paranee vaihtamalla
20.10. Raha tuo onnea
27.10. Lisää globaalia riistoa!


Kuva Ylen Epäkorrektia -sivuilta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset