tiistai 29. joulukuuta 2009

Satumainen rahantekokone


Iisalmen käräjäoikeus käsitteli hiljan tapausta, jossa hollantilaisnigerialaiset/espanjalaisnigeriläiset miehet yrittivät ostaa sikäläiseltä kiinteistönomistajalta hotellin käteisellä. Miehillä oli satumainen rahantekokone, josta he malliksi rullasivat muutamia seteleitä. Sitten olisi tarvittu avustusta kemikaaleihin ja aihioihin, joilla suurehko kiinteistön hinnan loppusumma olisi saatu "painettua".

Pankissa oli oikein käyty aitous tarkastamassa. Yläsavolainen oli tässä vaiheessa sanonut miettivänsä, poistunut ja soittanut poliisille. Käräjillä ulkomaalaiset olivat kieltäneet koskaan aikaisemmin Iisalmessa olleensakaan. Taas identtinen kaksoisveli mustasi veljensä hyvää mainetta.

Jipossa 4/1978 oli liitteenä taikajippo 3, satumainen rahantekokone. Periaatteeltaan se lienee ollut samanlainen kuin nigerialaishuijareiden.

Laitteessa on kaksi kelaa ja niiden ympärillä filmi vastakkaisiin suuntiin rullattuna. Filmin väliin saattoi kiertää setelin ja näin se oli valmis taikatemppuiluun.

- Katsokaa tarkkaan, aion muuttaa paperisuikaleen kympin seteliksi tällä koneella. Ehei, paperiin ei liity mitään hämäräperäistä. Katsokaa sitä, hypistelkää sitä! Rullaan paperisuikaleen sisälle. Kun kierrän tarpeeksi pitkään, se häviää. Voi veljet!

Iisalmessakin oli hotellikiinteistönomistaja saanut tutkia paperin ultraviolettivalolla ennen eurojen luomista.
Nyt kierrän ja kierrän. Kas niin, kuten sanoin, paperi on muuttunut kympin seteliksi.

Päätekijälle joululahjaksi vuosi ja kaksi kuukautta ehdotonta.

Lisäjippona samassa lehdessä oli seteleitä siirtelevä taikalompakko.

* luettelo kaikista Jipon Jipoista

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset