lauantai 26. kesäkuuta 2010

Siegellin kivääriammuntaaPaul Siegellin wild life rifle fire (Otoliths 2010) kaunis, pieni mustavalkoinen teos. Tekijä on tehnyt teosta valaisevan ja markkinoivan videon (yllä), jonka liike antaa joitakin selityksiä kirjassa paikoillaan pysyville typografisille symboleille.

Teosta on luonnehdittu pääsääntöisesti konkreettiseksi runoudeksi. Tarkoituksena on siis kirjainten ja muiden merkkien avulla luoda kuvia kuvattavista aiheista. Ensimmäisellä sivulla on kaksi pistoolia ja niiden pitelijä.

Koko teoksen voi lukea myös yhtenä runona.

Maailmalla wild life rifle fire on saanut myönteisen vastaanoton, johon voi yhtyä.

Tällaisen teoksen tuottaminen on vaikeaa. Suurien pistekokojen kirjainten ja muiden merkkien taittaminen on tietokoneohjelmilla syystä tai toisesta hyvin hankalaa. Taitto-ohjelmiin kyllä saa toteutettua isoja mustia typografisia pintoja, mutta sitten alkavat ongelmat.

Tiedostoista tulee hyvin epävakaita ja ne eivät tulostu sähköisesti tai paperille toivotulla tavalla.

Kustantaja Mark Young kertoi blogissaan, että teos vaati paljon työtä tullakseen painokoneista ulos tarkoitetun kaltaisena. Julkaisupäiväkin viivästyi.

Joskus muinoin olin kirjapainoon yhteydessä samantyyppisten ongelmien kanssa. Neuvoksi osattiin antaa vain toteuttaa suuret kirjaimet kuvina. Tosin siten ei aivan samanlaiseen painojäljen tarkkuuteen pääse.

Wild life rifle fire on Siegellin kolmas teos. Näytteitä teoksista ja muutakin tekotavan innoittamaa on Siegellin blogissa ReVeLeR @ eYeLeVeL.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset