sunnuntai 29. elokuuta 2010

Tintti, Zorrino ja Björn BorgVincenzon ystävineen on vuoden alusta alkaen julkaissut blogimuodossa Hergé-kalenteria Le Calendrier Perpétuel Hergé. Eiliselle kalenterissa oli kaksi tapahtumaa, toinen niistä kertoi Tintin-lehden ottaneen Björn Borgin kanteensa vuonna 1981. Andeilla kuvatut Tintti ja Zorrino ihmettelevät tennistaivaan tähteä.

Ruotsalainen urheilutähti oli suurimmillaan 1980-luvun alussa. Tintinissä oli haastattelu (exclusif!). Lienekö kertonut uransa lopettamisesta. Jo vuotta aiemmin elokuussa 1980 Borgin karikatyyri oli koristanut Tintinin kantta (ja keskiaukeamalla juliste).

Björn Borg seikkaili sarjakuvissakin. Mauri Kunnaksen ajankohtaisessa Nyrok Cityssä hän pelaili, mutta tuosta sarjasta on paremmin jäänyt mieleen Borgille hävinnyt tuittupäisempi John McEnroe.

Omakin sarjakuvansa Björn Borgilla oli. Hän opetti tenniksen saloja nuorille innokkaille. Suomessa Björn Borgin tenniskoulua julkaisi Apu.

Borgin tenniskoulu alkoi Avun 25/26/1981 liitteenä olleessa Sarjis-liitteessä. Borg opasti lajin sääntöihin ja antoi vinkkejä parempaan pelaamiseen. Sarjakuva oli paremminkin ilmaisu Borgin suurtähteydestä tuona aikana kuin lajityypin mahdollisuuksien avartamisesta.

Samassa Sarjis-liitteessä aloitti Avun sivuilla seikkailunsa Tintti. Tarinana oli Seikkailu Punaisella merellä.

Avun Sarjis-liite ilmestyi vuoden verran. Juhannusnumerossa 25/26/1982 oli viimeinen liite. Sen jälkeen vakiosarjat (Justus, Lätsä, Taika-Jim, Flash Gordon, Walt Disneyn tarinoita) ripoteltiin jälleen ympäri lehden. Liitteen myötä katosi myös Borgin tenniskoulu.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset