perjantai 11. maaliskuuta 2011

Tintin seikkailujen kuvastoa lainaamassa


Eilen unohtui Paco Rocan Rypyistä (WSOY 2010) kirjoittaessa mainita, että sarjakuvaromaanissa oli kunnianosoitus Hergélle. Se oli säästetty viimeiselle sivulle, ja tehty Moulinsartia varoen. Milou-nimisen foxterrierin selässä on niin sanottu tekijänoikeusläiskä. Tintin Milouhan oli kokonaan valkoinen, vaikka karkeakarvaiset kettuterrierit yleensä eivät kokonaan yksivärisiä ole.

Samanlainen tekijänoikeusläiskä on oululaisen Café Miloun tunnuskuvassa olevassa koirassa. Perustettaessa Café Milou oli sarjakuvateemainen ravintola, mutta nykyisin vain nimi muistuttaa entisestä.


Viittaukset Tintin seikkailuihin alkavat sarjakuvissa olla arkipäivää. Niiden kartoittaminen alkaa olla jo mahdotonta, niin yleisiä ne ovat. Koska Tintti on useimmille tuttu, sen kuvastoon viittaaminen vie viestiä ja tunnelmia tehokkaasti perille.

Kuten uusimman Hesarin kuukausiliitteen sarjakuvassa.

Seitsemän puolueen führerit ovat osastolla sänkyihin lepositein kytketyt. Lääkärit ovat heidän tilansa suhteen neuvottomat.


Kuvillahan viitataan Tintin seikkailuihin Etelä-Amerikassa, albumipariin Seitsemän kristallipalloa/Auringon temppeli. Rascar Capacin hautarauhaa häirinneet professorit yksi toisensa jälkeen vaipuvat kummalliseen horrostilaan, josta ajoittain heräävät vääntelehtimään suurissa tuskissa.

Tintti tietojensa ja nokkeluutensa avulla sai vapautettua horroksesta ja houreista kärsivät etäkiduttajiensa satimesta. Professorit heräsivät entiselleen.

Pääkaupunki -sarjakuvassa tilanne jäi avoimeksi. Brysselin etäpiinaaja Timo Soinin kortit katsotaan vaalipäivän jälkeisessä ääntenlaskennassa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset