keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kurkitien liikenneympyrän linnut


Limingan kirkonkylällä on viime vuosina tehty suuria tieremontteja. Niiden yhteydessä Kedonperäntien ja Kurkitien risteykseen on tehty uusi kiertoliittymä, rakentajan mukaan se otettiin virallisesti käyttöön lokakuussa 2009. Kun ollaan maan kuulun lintulahden äärellä ja tiellä lintuaiheinen nimi, niin mitäpä muuta kiertoliittymän keskeltä löytyykään kuin kurkia.

Ihan komeita, aurinkoa vasten.

Sitkeästä etsinnästä huolimatta en löytänyt netistä tietoa tekijästä. Limingan kuuluisammassa kiertoliittymässä Oulun moottoritien päässä on pohjoisen lakeudelle vielä tyypillisempi lato-aihe. Sen on suunnittellut oululainen arkkitehtiopiskelija, joka voitti järjestetyn kilpailun. Hänenkään nimeä ei Limingan kunnan sivuilta löytynyt.

Kaltion toimittaja Paavo J. Heinonen kierrätti asiantuntijoita kesällä 2008 tutustumassa Oulun seudun kiertoliittymätaiteeseen. Syntyi juttu Nää samat tylsät ympyrät: Kiertoliittymätaidetta metsästämässä (Kaltio 5/2008). Ladon puolikkaita ei taidemaalari Sutinen suostunut nousemaan edes katsomaan.
4 kommenttia:

Pankin talkkari kirjoitti...

Tuotahan pitäisi oikein lähteä katsomaan. Luulin ensin että on ihan kolmiulotteisia patsaita, ja ihmettelin pitkään minne kolmas lintu aina katosi joissain kuvissa ü

Hienot linnut. Kaupunkien ja kuntien sivuilta on turha hakea tietoa patsaista, olen minäkin huomannut. Se harmittaa joskus todella. Itse pitäisi aina tehdä kaikki, nettisivutkin ü

Reijo Valta kirjoitti...

Väärää tietoa levitän. Tarkemmin karttaa katsoessa siis hahmottuikin, että nämä kurkilinnut ovat Kedonperäntien ja Kurkitien risteyksen kiertoliittymässä. Siis Oulun päässä kirkonkylää.

Tupoksentien nimikin on keskustan kohdalta muuttunut Liminganraitiksi. Sekö lie sotkenut.

Kari kirjoitti...

"Kaupunkien ja kuntien sivuilta on turha hakea tietoa patsaista, olen minäkin huomannut."

Ei pidä paikkaansa Turun osalta! :-) Wäinö Aaltosen museon sivuilta löytyy lista kaikista Turun ulkoveistoksista.

Reijo Valta kirjoitti...

Turulla ja muilla suuremmilla kaupungeilla onkin julkisen taiteen kokoomasivuja. Otso Kantokorpi on koonnut linkkilistaa bloginsa sivupalkkiin näistä.

Oulunkaarella ja Koillismaalla on oma luettelonsa, mutta Liminka ei tähän yhteistyöhön ole ottanut osaa. Systemaattisesti tätä luetteloa ei ole pidetty, Kuusamosta on mukana kiertoliittymässä oleva Tyrsky, mutta esimerkiksi Iistä ei lainkaan näitä autoilijoiden iloja.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset