maanantai 24. lokakuuta 2011

Lentoseurantaa


Blogin kirjoittamisen sijaan unehduin seuramaan Flygradarissa Suomen ilmatilassa tapahtuvaa. Normaalin hiljaiselta sunnuntai-illalta vaikutti. Yllä Raaseporin yllä oli 10 051 metrin korkeudessa 878 km/h vauhdilla matkalla SAS:n Airbus A340-313X, Kööpenhaminan Kastupista kohti Pekingiä.

Pitkä matka talouden ammattilaisilla edessään. Jokohan moni oli saanut unenpäästä kiinni?Sauvon seuduilla oli kotimaahan Helsinki-Vantaalle matkalla Norwegianin lento DY5819 Lontoon Gatwickista. Kone, Boeing 737-8JP, oli jo laskeutumassa, korkeutta enää 5128 metriä ja nopeutta 609 km/h. Kaupunkiviikonlopun viettäjiä palaamassa harmaasen Suomeen ja arkeen?Juvan yllä oli Japan Airlinesin Boeing 777-346ER lennolla JAL406. Matkakorkeutta 10 081 metriä ja nopeutta 889 km/h. Lento oli lähtenyt Pariisin Charles de Gaullelta ja joskus tämän päivän kuluessa on perillä Tokiossa Naritan kentällä.

Tämäkin kone lienee liikematkustajin lastattu.


Pohjois-Suomen ilmatila vaikutti tyhjältä. Pohjois-Norjassa sen sijaan tapahtui.

Flygradarista sain vinkin pari vuotta sitten, sen jälkeen kartalla liikkuvia lentokonekuvakkeita olen seuraillut. Käykää katsomassa: Flygradar.

2 kommenttia:

Holle kirjoitti...

No niin, siinä tuli taas lisää tekemistä syyslomalle.
Kaikkia koneita ei mitenkään ehdi seurata.

Reijo Valta kirjoitti...

Koukuttava on. Kaikenlaisesta sitä ihminen osaa hupia saada :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset