maanantai 23. tammikuuta 2012

Äänestystulokset Oulujokisuistosta

Merikosken voimalan yläkanava viime kesänä.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulos on tiedossa. Ei käynyt niin kuin arvostettu taiwanilainen ennustaja aamutelevisiossa kertoi. Nyt jäljellä ovat kiukkuinen ja heikko vaihtoehto.

Yleisradio tarjosi vaalituloksen jännittäjälle mahdollisuuden teksti-tv:n lisäksi mahdollisuuden netistä seurata reaaliaikaisesti seurata äänten laskentaa. Jännityksen ollessa tiukimmillaan teksti-tv toimi uudempia teknologioita varmemmin.

Ääntenlaskun valmistuttua netistä oli tarjolla tietoja äänestysalueittain. Tässä vaiheessa tulos oli varmistunut, joten tietoja pystyi helposti selailemaan.

Oman äänestysalueeni (Oulun kaupunki 22 Koskikeskus) tulos oli hämmästyttävä. Aikaisemman seurannan perusteella Kokoomus ja Vasemmistoliitto ovat olleet Oulujokisuistossa asuvien suosiossa. Tällä kertaa kumpikaan ei saavuttanut kärkisijaa, vaan se meni Vihreiden Pekka Haavistolle. Kaikkiaan 1517 käytti äänioikeuttaan, ja noista 517 äänesti Haavistoa.

Toiseksi eniten ääniä sai Niinistö, 425 kappaletta. Väyrynen oli kolmas 270 äänellä, muut ehdokkaat jäivät alle sadan kannattajan. Hylättyjä äänilippuja oli seitsemän. Äänioikeutettuja oli 2186, joista 69,4 prosenttia käytti äänioikeuttaan.


Haavisto - 517
Niinistö - 425
Väyrynen - 270
Soini - 98
Arhinmäki - 97
Lipponen - 62
Essayah - 29
Biaudet - 12

Jottei totuus unohtuisi: Oulun vaalipiirissä eniten ääniä sai Paavo Väyrynen  35,2 prosenttia. Oulun kaupungissa ykkönen oli Sauli Niinistö 32,6 % osuudella. Kaupungissa Haavisto oli kolmas (22,8), vaalipiirissä samoin (14,3).


* Ensimmäisen kierroksen tarkat vaalitulokset

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset