torstai 8. marraskuuta 2012

Talvivaara

Talvivaara palaa. Tv-sarjan kuvitusta.

George R. R. Martinin kirjasarjassa Tulen ja jään laulu pohjoisessa sijaitsee Talvivaara, jota Starkit hallitsevat. Se kuuluu Seitsemään kuningaskuntaan, joka jakautuu neljään provinssiin. Talvivaara on Pohjoisessa. Talvivaaran pohjoispuolella sijaitsee Muuri, joka estää tuntemattomia pahoja voimia ja heimoja tunkeutumasta Westerosin. Sekä Talvivaaran ja Muurin peruskivet on Starkien esi-isä laskenut.

Eilisen päivän puheenaihe on ollut Talvivaara, pohjoisessa Kainuussa sijaitseva kaivos. Suomen ja Venäjän vanhat rajalinjat ovat kulkeneet Talvivaaran läheltä, joskin kaivosalue on kuulunut aina Täyssinän rauhasta läntiseen valtakuntaan.

Muuri Talvivaarassa vuotaa. Pahat vedet pääsevät virtaamaan eri puolille maata. Ainakin länteen ja etelään. Raskasmetalleja ja radioaktiivisia aineita seurataan niin Oulun vesilaitoksella kuin Ylä-Savon Sotessa. Jälkimmäinen vaati Kainuun Elyä ottamaan kaivoksen hallintaansa. Naapurimaakunnan puolella ajatellaan, ettei kaivosyhtiö kykene kaivostoimintaan.

Westerosin Muuria valvoo Yövartio. Kylmässä pohjoisessa oleva Muuri on rakennettu kivistä ja jäästä, ja rakenne on punottu yhteen vahvoilla ja vanhoilla loitsuilla. Muurin eteläpuolella on yhdeksäntoista linnaketta, joista kustakin on portti Muurin läpi. Ainoastaan kolme linnaketta on edelleen käytössä, Yövartion arvostus on pitkien kesäisten aikojen kuluessa laskenut. Uhkaa Muurin takaa ei pidetä enää suurena. Kuudentoista hylätyn linnakkeen portit on sinetöity, mutta vartiota niillä ei enää ole.

"Talvi on tulossa", jaksavat Starkit silti muistutella toisia valtakuntansa sukuja ja heimoja. Silloin Muurin tulisi kestää kaikki hyökkäykset. Pitäisi olla varautunut kaikkeen vaikka mikään ei tuntuisikaan uhkaavan.

Jos pohjoisen muurit pettävät, niin vaikutusalue on todella laaja. Siinä menevät meikäläisen juomavedet ja kesämökkirannat.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset