torstai 21. maaliskuuta 2013

Carl Barksin maalaukset ja piirrokset


Eilen posti toi mainoksen, jonka mukaan kerran jo hyllytetty Carl Barksin maalaukset ja piirrokset -teos ilmestyy sittenkin suomeksi. Alkujaan Carl Barksin koottujen jatkoksi piti ilmestyä vielä yhdestoista kolmen kirjan paketti, joka olisi sisältänyt muun muassa täydellisen indeksoinnin kirjasarjaan ja nämä nyt julkaistavat maalaukset ja piirrokset. Paketti piti tilata erikseen, mutta sille ei riittävästi ostajia ollut.

Carl Barksin koottuja (30 osaa) postissa hakiessa ja etenkin maksaessa tuli monta kertaa mieleen, että tämän tyylisistä kirjasarjoista kustantajat saisivat/ovat saaneet korvaajan takavuosikymmenien tietosanakirjoille. Nekinhän ilmestyivät muutaman kirjan paketteina, ja niitä maksettiin kuukausierinä.

Barksin koottujen jälkeen Sanoma Magazines on julkaissut myös Don Rosan kootut, yhdeksän osaa. Rosan koottujen viimeinen osa ilmestyi vasta hiljan tämän vuoden puolella. Disney ei pitänyt Rosan kirjoittamista jälkisanoista ja sen ruotimisesta miksi Rosa ei enää tee sarjakuvia. Epilogi poistatettiin kirjasarjasta, ja siksi yhdeksäs osa ei tullut tilaajille ajatellussa tahdissa. Rosan jälkisanat on julkaistu netissä, suomeksikin.

Carl Barksin maalauksista ja piirroksista julkaistaan kahden ja puolen tuhannen kappaleen numeroitu painos. Kiinnostuneet voivat suunnata osoitteeseen www.carlbarks.fi.

Jäämme odottamaan, mitä Sanomalla seuraavaksi keksitään.* Kvaakissa on keskustelu tästä mainoksestakin.

3 kommenttia:

Ankkalinnan Pamaus kirjoitti...

"...tämän tyylisistä kirjasarjoista kustantajat saisivat/ovat saaneet korvaajan takavuosikymmenien tietosanakirjoille. "

Asterix-kirjasto tuli takavuosina ja Lucky Lukeakin tuli joitakin osia (sarja jäi puutteelliseksi), looginen jatke Otavalta olisi julkaista Hergén kootut, jollainen tuli ruotsiksi jo vuosia sitten. Siinähän on suurin piirtein Hergén koko tuotanto.

atronii kirjoitti...

Minullekin tuli tuo mainos, mutta jätin tilaamatta, koska säilytystilaa ei löydy. Toki Barksin työ on arvossa.

Reijo Valta kirjoitti...

Hergén kootut olisi mukava suomeksi saada. Mutta vähän epäileväinen sen saamisen suhteen olen.

Toivottavasti nämä Barksin ja Rosan kootut kuitenkin antaisivat laajemmin ideaa muillekin kustantajille. Egmont onkin monenlaista tehnyt, kuten mainitut Asterix ja Lucky Luke. Tenavien kesken jääminen harmitti.

Josko muutkin innostuisivat kilpaan Sanoman kanssa.LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset