torstai 13. kesäkuuta 2013

Ankat Lataamoon


Eilen Sanoma Magazines ilmoitti, että kaikki Aku Ankka -lehdet on elokuussa saatavissa sähköisessä muodossa. Aku Ankka Lataamo on maailman ensimmäinen Disney-sarjakuvien digitaalinen palvelu, jossa on luettavissa kaikki yli 60 vuoden aikana ilmestyneet lehdet, yli satatuhatta sivua lukemista. Lehtiä voi lukea selainpohjaisesti tietokoneella ja tabletilla tai iPad-sovelluksessa.

Lataamossa luvataan olevan hakutoiminnon, jonka avulla lempitarinoitaan voi etsiä. Uusien sarjakuvien viittaukset vanhempiin tarinoihin on helposti linkkien takana painalluksen päässä. Haut löytävät yksittäiset puhekuplat ja tarinoiden taustat.

Palvelun hinnaksi tässä vaiheessa ilmoitetaan 4,90 e/kk Aku Ankan tilaajille ja 9,90 e/kk muille. Lyhyimmäksi tilausjaksoksi on kaavailtu 3-5 kuukautta.

Kuten tunnettua, Suomi on maailman johtava Aku Ankka -maa. Juuri ilmestyneessä Ankkalinnan Pamauksessa Timo Ronkainen arvioi pohjoismaisten ankka-aviisien asemaa mediamurroksessa. Suomalaisen Aku Ankan levikki oli 2011 lähes sama kuin 1972, hieman yli 300 000. Norjan Donald Duckin levikki on samassa ajassa pudonnut alle puoleen (176 750 - 72 545) ja Tanskan Anders Andin levikistä ei ole viides osaakaan jäljellä (219 688 - 34 960).

Aku Ankka teki kaikkien aikojen levikkiennätyksen vuonna 2008 (324 500). Kolmessa vuodessa siitä on vajunut parikymmentätuhatta. Ankan asema on vahva laskusta huolimatta. Uudistuksiin ei olisi pakkoa.

Kolme neljästä lapsesta ja nuoresta (3-16 -vuotiaat) lukee sarjakuvia, ja heistä pääosa nimenomaan Aku Ankkaa. Samalla ikäryhmällä puolella on älypuhelin ja kymmenellä prosentilla tabletti. Näihin TNS Gallupin lukuihin vetoamalla Sanoma Magazines perustelee uutta lanseeraustaan.

Aku Ankka Lataamo voi olla hyvinkin palvelu, jonka kautta opitaan ostamaan sähköisiä sisältöjä. Se selviää aikanaan.


* Kaikki Akkarit sähköisiksi. akuankka.fi


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset