maanantai 3. kesäkuuta 2013

Vakuuksia vai ei?


Timo Soini oli kirjoittanut meille kirjeen. Se oli julkaistu sunnuntain Helsingin Sanomain etusivulla. Tällä kertaa media ei toimi tiedonvälittäjänä ilmaiseksi. Soini ja perussuomalaiset halusivat tuoda viestin esille maksettuna mainoksena.

Punaiselle pohjalle on tekstin elävöittämiseksi tehty seuraava nosto: "Vakuuksista on puhuttu, vaikka papereiden tultua julkisiksi kävi ilmi, ettei papereissa mainita sanaa vakuus."

Valtionvarainministeriö on julkaissut suuren osan asiakirjoista nettisivuillaan, vaikka julkisuuslain perusteella riittäisi asiakirjojen toimittaminen pyydettäessä. Näiden suurta mielenkiintoa herättäneiden Kreikka-papereiden osalta onkin parempi oma-aloitteinen julkaiseminen parempi, jää ministeriön kanslian työntekijöille aikaa muuhunkin kuin valokopiointiin.

VM:n Kreikka-asiakirjasivua ei tarvitse pitkään selailla kun Timo Soinin väite paljastuu harhautukseksi. Kyllä papereissa mainitaan myös vakuus, ja jopa vakuussopimus -sana.

Saman huomion oli tehnyt Kalevan Sunnuntai -liitteeseen kolumnoiva Aleksis K. Hän siteeraan Escrow- ja säilytyssopimusta, jossa Osapuoli A ja Osapuoli B pyytävät Escrow-asiamiestä avaamaan Escrow-tilit ja ylläpitämään niitä asetettujen vakuuksien säilyttämistä ja hallintaa varten. Siinä jo alaotsikossa mainitaan vakuudet.


Häpeäkseni täytyy tunnustaa etten taloushistorian harrastamisesta huolimatta tiedä mitä escrow tässä yhteydessä tarkoittaa. Timo Soini olisi tehnyt palveluksen, jos olisi selittänyt mitä se tarkoittaa.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset