sunnuntai 11. elokuuta 2013

Miljoona Tintti-fania ei voi olla väärässä


Eilen ilmoittivat, että Tintillä on yli miljoona fania facebookissa. Tätä kirjoittaessa tarkka luku on maailmanlaajuisesti 1 000 261. Tintin fb-sivu on virallisesti ylläpidetty, taustalla on siis Moulinsartin säätiö. Sivuilla markkinoidaan oheistuotteita (lähinnä muovifiguureja) ja esitellään fanien omaan käyttöönsä tekemiä kunnianosoituksia, viimeksi esimerkiksi Tintti-ruuduilla koristettua VW Kleinbussia.

Tintin fanien määrä sai kiinnostumaan kuinka kenellä facebookissa on eniten tykkääjiä. Fan Page lista löytyikin helposti netistä. Miljoona on kovin vähän näillä markkinoilla. Kaksi ensimmäistä sijaa menee facebookille itselleen 285 ja 94 miljoonalla tykkääjällä. Kolmantena on Youtube 76 miljoonalla. Ihmisistä ykkönen on Eninem sijalla neljä (74 m), mutta Rihannalla on vain pari kymmentätuhatta tykkääjää vähemmän.

Sarjakuvahahmot eivät ole omaa rankkaustaan. Top 100 -listalla on joitakuita sarjakuvahahmoinakin tunnettuja "julkisuuden henkilöitä" tai "brändejä". Top 100 -listalla Simpsonit ovat yhdeksäntenä, Futurama 84. ja Angry Birds 99. Mediabrändien listalla Disney on toinen ja Marvel kahdestoista. Mutta elokuvistaan nämä yhtiöt nykyisin paremmin tunnetaan.

Juuri ja juuri sadan suosituimman listalla olevan Angry Birdsin tykkääjien määrä on hieman vajaat 25 miljoonaa.

On Tintti kuitenkin belgialais-ranskalaisen sarjakuvan lippulaiva facebookissakin. Asterixin virallisilla sivuilla ei ole puolta miljoonaakaan tykkääjää.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset