torstai 9. tammikuuta 2014

Rascar Capacin kirous


Casterman julkaisee maaliskuussa ensimmäisen uuden Tinttiä käsittelevän tietokirjan yli kymmeneen vuoteen. Luvassa on Philippe Goddinin  La malédiction de Rascar Capac (Rascar Capacin kirous), teos on nimetty ensimmäiseksi osaksi joten ainakin toinen osa on myös tulossa. Ennakkotietojen mukaan kirjassa on 136 sivua.

Teos on tuotettu yhteistyössä Tintin oikeuksia valvovan Moulinsartin säätiön kanssa. Sen "kommentaattori" Philippe Goddin on Hergén "virallisen" elämäkerran kirjoittaja. Sittemmin Goddin oli asiantuntijana Suomessa Yle Femillä näytetyssä Tintin seikkailuja esittelevässä tv-sarjassa. Näillä perusteilla on odotettavissa, että julkaisu sisältäisi uutta, aikaisemmin näkemätöntä aineistoa Hergén arkistoista. Moulinsart on ollut tarkka siitä kenet aineistojansa päästää tutkimaan. Useimmat epävirallisten Tintti-kirjojen kirjoittajat eivät arkistoihin ole päässeet.

Rascar Capacin muumio ja kirous ovat keskeisessä osassa albumiparissa Seitsemän kristallipalloa ja Auringon temppeli. Näiden seikkailujen kuva-aiheiden ja hahmojen esikuvista tiedetään jo melko paljon aikaisempien Tintti-kirjojen ansiosta. On mielenkiintoista nähdä mitä uutta Goddin on saanut aiheesta irti.

Rascar Capac, hän, joka vapauttaa taivaan tulen, oli inkakuningas jonka hautaa Sanders-Hardmuthin retkikunta tutki. Professori Bergamotte toi hänen muumionsa Eurooppaan. Bergamotten mukaan Rascar Capacin hautakirjoitukset kertoivat, että

tuhannen kuun kierron jälkeen saapuu seitsemän kalpea kasvoista muukalaista, ja he häpäisevät sen joka vapauttaa taivaan ukkosen pyhäkön. Ja häpäisijät kuljettavat inkan ruumiin kaukaiseen maahan. Mutta jumalten kirous kulkee heidän askeltensa myötä ja seuraa heitä yli merten ja vuorten. Ja sinä päivänä, jona Rascar Capac murtaa kahleensa sokaisevalla salamalla, puhdistavalla liekillä, ja palaa alkuperäiseen tilaansa, silloin koittaa rangaistuksen hetki uskottomille. 

Näin tapahtuikin.

Suomeksi tätä kirjaa tuskin koskaan saadaan. Muutaman vuoden sisällä englanniksi ja ruotsiksi kuitenkin.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset