perjantai 18. huhtikuuta 2014

Uudessa Kaltiossa


Tänään linkkejä Kaltioon. Eilen ilmestyneen Kaltion nettisivuilla on kaksi kirjoittamaani juttua.


Filosofia ja huumori ovat sellainen pari, jota ei ole usein yhdessä tavattu. Kiinnostus vitsien filosofiaan on kuitenkin kasvussa, ja esimerkiksi Slavoj Žižek teoksissaan ja luennoillaan kertoo usein vitsejä. Ylipäätään tunnutaan olevan sitä mieltä, että huumoria on tutkittu liian vähän. Vitsit kannattaisi ottaa vakavasti.

...

Bengt Pohjanen: Faravidin maa. Barents 2013.


Yksi meän kieltä elävänä pitävistä kirjailijoista on Haaparannalla asuva Bengt Pohjanen (s. 1944). Hänet tunnetaan myös Överkalixin eli Ylikainuun kirjailijatalolta. Pohjanen on kirjoittanut erilaisia tekstejä kolmella eri kielellä, ruotsiksi, suomeksi ja tietenkin meäksi.

...


Niin, ja ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Kaltio on pohjoinen kulttuurilehti, jonka voi tilata kotiinsa edulliseen hintaan. Tilauksen voi tehdä helposti netissä.


2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Kaltio on kohentanut viime vuosina jälleen kovasti ryhtiään. Heinonen taitaa olla mies paikallaan päätoimittajana. Ja tietenkin sisällöntuottajat yksilö kerrallaan.

En ole ilennyt Kaltioon tarjota etukäteen mahdollista tiivistelmää tulevan kesän Karjalan pyöräilykierroksestani, kun itse en aina tiedä, mihin kykenen, mutta kerkeepähän sen sitten syksyllä.

Talous on meillä niin kuralla, ettei kykene mitään lehtiä tilaamaan kun uhkana vielä on niiden lapsilisienkin kurittaminen, mutta onneksi ovat kirjastot VIELÄ olemassa.

Reijo Valta kirjoitti...

Näinä julkisen talouden tehostamisen aikoina on silläkin merkitystä, että kulttuurilehtiä käydään kirjastossa lukemassa. Oulussa tässä hiljan pääkirjastossa tekivät lukusalissa laskentaa, että mitä lehtiä luetaan. Ajatus kai oli, että vähemmän luetut voidaan jättää seuraavana vuonna tilaamatta.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset