perjantai 19. syyskuuta 2014

Oulusta Tromssaan


Kesäaikaan joka aamu hieman ennen puolta yhdeksää kotiovellamme olevalla bussipysäkillä tarvittaessa pysähtyy Oulusta Tromssaan menevä linja-auto. Kohta kesä on ohi, Tromssan vuoro kulkee sunnuntaina 21. syyskuuta viimeisen kerran. Seuraavan kerran vuoroa ajetaan ensivuonna, päivittäin kesäkuun 2015 alusta.

En ole kertaakaan kulkenut tuota väliä. Silti vuoron kulkeminen tuo hyvän mielen. Kuten Joni Skiftesvik eräässä haastattelussaan sanoi, parasta Oulussa on se, että täältä pääsee Jäämerelle.

Näin perjantaisin vuoro on pidennetty välille Helsinki - Tromssa. Auto lähtee Kampin linja-autoasemalta illalla kello 22.00. Huomenna aamulla se jatkaa Oulun linja-autoasemalta 8.15 kohti pohjoista. Ennen puolta yhdeksää se on meidän ulko-oven kohdalla. Perillä se on lauantai-iltana 19.30 Norjan aikaa.

Linjaa ajaa Eskelisen Lapin-linjat. Kesäisin sillä on vuorot myös Altaan, Nordkapiin, Vesisaareen ja Kirkkoniemeen. Aikatauluihin voi tutustua yrityksen nettisivuilla. Hinnaston mukaan Oulusta Tromssaan menolippu olisi 115 euroa, Helsingistä lähtien 162,-.

Lokakuussa piti alkaa lentovuoro Oulu - Luulaja - Tromssa. Ruotsin taannoiset vaalit kuitenkin sotkivat järjestelyjä, sillä Norrbottenin maakunnan tukipäätöstä lentolinjalle ei voitu tehdä tässä aikataulussa. Nyt vuorolennot ovat alkamassa tammikuussa 2015. Oulun kaupunkikin tukee linjaa huomattavalla summalla. Lentoliput tullevat myyntiin marraskuussa.

Oulun kaupungin elinkeinoasioita hoitava BusinessOulu on järjestänyt lokakuuksi Tromssaan täkäläisten yritysten esittäytymistilaisuuden. Josko uusi lentoyhteys poikisi uudenlaista kauppaa ja yhteistyötä. Tilaisuus pidetään lokakuussa vaikka lentolinja myöhästyy.

Menee siinä mukana hieman kulttuuriakin. Tromssan Suomi-viikolla on Oulun sarjakuvaseuran järjestämä pop up-sarjakuvakeskus.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset