maanantai 19. tammikuuta 2015

Kaikesta tulee jälkihikiPetri Koikkalainen
Varo keittiöveistä vittunaama
Lempo Kustannus 2014


"Sinä olet niin kaunis - kukapa ei olisi."

"Sano terveisiä. - Ai niin, unohdin ettei sinulla ole ketään."¨


Arkinen elämänmeno on täynnä tarkoituksellisia ja tahattomia tilanteita, joissa toinen tulee sanoneeksi pahasti. Osan näistä valuu kuin vesi hanhenselästä, mutta osa jää kummittelemaan mieleen.

Petri Koikkalainen on kerännyt vastaan tulleita vittumaisuuksia erilaisiin paperin nurkkiin ja lappusiin. Julkaisussa Varo keittiöveistä vittunaama ei kerrota kuinka pitkä aika 60 sivun täyttämiseen on kulunut, mutta välttämättä ei kauan. Alkujaan näitä on julkaistu blogissa Koska itse olen täydellinen! Nyttemmin siitä on jäljellä vain etusivu, joitakin näytteitä on jäljellä aukea.netissä.

Kokoomassa sen keräilyluonne näkyy selvästi. Osasta alkuperäinen piirustusmuotoinen muistiinmerkintä on kadonnut, joten tilalla on käytettu kännykkäkameralla otettua kuvaa. Alkuperäisiäkään ei ole suuremmin julkaisua varten siistitty tai muokattu. Viesti kuitenkin välittyy mainiosti, ja kokoelma saa erikoisen omaleimaisen luonteen.


Varsinaisen sisällön luonnetta on myös Aapo Kukon kirjoittamissa alkusanoissa ja niiden ulkoasussa. Teksti on painettu comic sansilla. Kirjan tiedoissa painopaikoiksi ilmoitetaan "useampia kuin sulla". Heinäkuussa päivättyjen saatesanojen viesti on, että lukiessa tätä teosta "[k]iireettömän, stressittömän kesäpäivän ja kauniin auringonpaisteen luoma onnellisuuden tunne valuu pois kuin kuola nälkäisen koiran suupielistä."

Synkkä musta huumori kuitenkin vetää puoleensa. Kaikenlaisia mänttejä sitä onkin.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset