lauantai 17. lokakuuta 2015

Lisää kuvia Kemin sarjisfestareilta 2015


Kemin sarjakuvapäivien aikaan pääsy pysyvään sarjakuvanäyttelyyn tutustusmaan ilman pääsymaksua. Pysyvä näyttely oli saanut rinnalleen Pahkasika 40 vuotta -sarjakuvanäytteluyn ja keräilijä Thomas Karlssonin omistamia siupersankarisarjakuvien originaaleja. Uusi Pahkasika teki kauppansa myyntipöydässä, se loppui jo alkuiltapäivästä.
Jarkko Vehniäinen selvitteli Kamalan luonnon tekemistä, hahmoja ja syntyvaiheita. Alkujaan ilves ja kärppä syntyivät Ilta-Sanomien tilaamaan Helsinki-aiheiseen sarjakuvaan. Silloin jääkiekon SM-liigassa Ilves pudotti jatkosta HIFK:n ja Kärpät Jokerit. Vehniäiselle syntyi ajatus Helsingin vihatuimmista eläimistä, ilveksestä ja kärpästä haastateltavina aamutelevisiossa. Nämä elukat näyttivät siinä sohvalla istuessaan niin mukavan näköisiltä, että päätin siltä istumalta tehdä niille oman sarjakuvan, Vehniäinen kertoi.


Sanna Hukkanen kertoi Juuri-albumistaan. Afrikan vuosien jälkeen paluu Joensuuhun oli kulttuurishokki, jonka sulattelusta sarjakuva syntyi. Albumin nimellä on kolme erilaista merkitystä: omat juuret, puiden juuret ja taikinan juuri.

Seuraavat sarjakuvafestivaalit ovat Oulussa 5.-8.11.2015. Festivaalin ohjelma on jo suurelta osin tiedossa.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset