keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Karikatyristi Al HirschfeldTänään 2003 kuoli Al Hirschfeld (s. 1903) kunnioitettavassa 99 vuoden iässä. Hirschfeld tunnetaan New Yorkin teatterimaailman kuuluisuuksien karikatyyreistä. Erityisen hänen urastaan tekee sen uskomattoman pitkä kesto. Hirschfeldin piirroksia ja kuvituksia on julkaistu lehdissä, mainoksissa ja julisteissa ainakin vuodesta 1921 lähtien.

Hirschfeld oli mestari tiivistämään kerrottavansa muutamiin viivoihin. Tuotantoon voi tutustua esimerkiksi hänen säätiönsä nettisivuilla.

* Al Hirschfeld Foundation


4 kommenttia:

jari lehtinen kirjoitti...

Kehaisen. Olen Hirschfieldin piirtämän WQEW:n qsl-kortin ylpeä omistaja. Si, Natrahan se siinä. http://hem.bredband.net/rolahm/dxing/grafik/wqew.jpg

Reijo Valta kirjoitti...

Hieno!

jari lehtinen kirjoitti...

Harmi vaan, että keskiaalloilla ei ole enää edes satunnaisesti kuuluvaa kunnollista amerikkalaista big band-asemaa. WQEW-kin muuttui ensin Radio Disneyksi rääkkäämään kansaa räpillä, ja tällä hetkellä New Yorkin taajuudella toimii edesmenneen maailmanlopun ennustajan kirkkokunnan Family Radio. USA:ssa tehtiin kammottava virhe, kun radio-omistuksen sääntely vapautettiin, ja monien kommentaattoreiden mielestä se on käytännössä tappanut AM-radion.

Euroopassa puolestaan Ranska ja Saksa sulkivat viimeiset keskiaaltoasemansa vuodenvaihteessa, niin myös legendaarinen Radio Luxembourg, jonka englanninkielinen palvelu loppui jo 1992. Video killed radio star. Mutta en valita... nyt on minunlaiselleni höynälle paljon euroista vapaita taajuuksia auki.

Reijo Valta kirjoitti...

Hiljan eräänä kuulaana yönä autoradiosta kuuntelin AM-puolta. Aika monta lähetystä kuului, normaaleissa oloissa autoradio ei tuolta puolelta saa yhtään kanavaa kuulumaan. Eipä länsimaisia kieliä kuulunut.

On harmi, että toimivia, ikääntyneiksi leimattuja tekniikoita hylätään. Yle pitää teksti-tv:tä vielä yllä, mutta kaupalliset kanavat tuntuvat hylkäävän nämä palvelut. Nelosella on jäljellä muutama hassu sivu, uudemmilla tv-kanavilla ei ole teksti-tv:tä enää ollenkaan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset