torstai 18. elokuuta 2016

Yksi kansa, yksi mieli


Olympialaisten naisten maratonilta jäivät mieleen Pohjois-Korean juoksijat Kim Hye-song ja Kim Hye-gyong. Lippikset tiiviisti kasvoilla pitäneet juoksijat menivät niin samaa tahtia ja matkaa, että mielessäni nimesin heidät kaksosiksi. Maaliin Kimit tulivat käsi kädessä ja maalikameran kuvasta tarkistettiin, että aikaisemmin maaliviivan ylitti Kim Hye-song.


Myöhemmin netistä paljastui, että Kim Hye-song ja Kim Hye-gyong (molemmat s. 9.3.1993) ovat oikeastikin kaksoset. Urheilu-ura ei ole kulkenut aivan niin käsi kädessä kuin olympialaisissa. Maratonennätykset ovat samalla minuutilla, 2:27:58 ja 2:27:05, ja Pekingin maailmanmestaruuskisoissa Kim Hye-gyong keskeytti ja Kim Hye-song tuli yksin maaliin yhdeksäntenä. Aasian mestaruuskisoissa ja maratoneilla sisarukset ovat olleet kärkisijoilla.


Kimien juoksu nosti elävästi mieleen Leni Riefenstahlin elokuvan Olympia. Berliinin olympiakisojen tapahtumia kuvaavassa filmissä suomalaiset maratoonarit kuvattiin yhdessä. Elokuvan selostaja suomalaisten yhteistä askellusta katsoessaan loihti lausumaan: "Yksi kansa, yksi mieli".


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset