tiistai 1. marraskuuta 2016

Maalaispoliisit ratkaisevat mysteerin


Jari Peltonen
Kylmälän murhat - Sokea hieroja
Otava 2016


Joskus olen kaipaillut lisää suomalaisia perinteisiä seikkalusarjakuvia, mutta samalla ymmärtänyt ettei niiden tekeminen lyö oikein leiville. Tänä vuonna sarjakuvasato on tuonut ainakin kolme sarjakuvadekkaria, Ossi Hiekkalan Nimettömien hautojen maan (Arktinen Banaani), Jussi Piirosen Raidin (Arktinen Banaani) ja Jari Peltosen Kylmälän murhat (Otava). Ajatuksenani on ollut mutkaton, selkeä kerronta ja kiinnostava arvoitus.

Tällaiseen toiveeseen Kirkkonummen Kylmälän kylään sijoittuva Jari Peltosen teos vastaa hyvin. Maalaispoliisien tutkittavaksi tulee hienosti ja kalliisti pukeutuneen sokean hierojan tapaus. Poliisit Väinö ja Calle tutkivat tapausta matalalla profiililla, sillä muutoinhan Keskusrikospoliisi ottaisi jutun heiltä pois. Väinö tuskin olisi sitäkään pistänyt pahakseen, olisipahan jäänyt enemmän aikaa kalastamiseen.

Pienen paikkakunnan etuihin kuuluu, että lähipiirissä on aina joku, joka tietää taustoittaa tapahtumia tarkemmin. Näin tässäkin mysteerissä. Ranskalainen hieroja on lähempää kuin uskoisikaan. Pienillä paikkakunnilla on kansainvälisiä kytköksiä aivan kuten muualla.

Ranskalais-belgialaisesta suunnasta tulevat myös Peltosen sarjakuvavaikutteet. Viivat ovat selkeät ja useimmilla hahmoilla on pottunokat. Teoksen olisin kyllä pykälää pienempään kokoon painattanut. Muutamat sivut tuntuvat käytetyssä A4-koossa turhan suurilta.

Mysteeri piti kevennyksineen hyvin otteessa alusta loppuun. Letkeä lukuhetki. Ilmeisesti näille poliiseille on tulossa uusiakin tapauksia ratkaistaviksi.


* Kirkkonummen Sanomien juttu sarjakuvasta
* Kylmälän murhat. Facebook


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset