sunnuntai 7. toukokuuta 2017

ADHD-Sheikin kolmas kirja


Marko Turunen
ADHD-Sheikki 3
Zum Teufel 2017

Marko Turunen on jututtanut ja piirtänyt puhtaaksi ADHD-Sheikin nimimerkin taakse kätkeytyvää miestä. Jututetun kertomuksissa on päästy kolmanteen osaan. Jutut jatkuvat samantyylisinä kuin aikaisemmin, mutta tarinoiden kaari on lyhentynyt huomattavasti (ks. osan 1 ja 2 arviot). Jos ensimmäisessä osassa käytiin sheikin erilaisia reissuja ja toisessa naisia ja lapsia, niin kolmannessa teemana ovat taudit ja sairaalareissut.

Menevälle miehelle sattuu ja tapahtuu. Vietnamista tuliaisina on jatkuvaa hoitoa vaativa tauti, toisessa tarinassa miehestä ei löydy muuta vikaa kuin kahden promillen humala. Kun ADHD-Sheikin sääriluu murtui, niin hän ei antanut hoitajien leikata farkkujaan. Ne oli maksaneet peräti 90 euroa.

Kirjassa tämä nettisivuilta poimittu kuva on oranssin sävyissä.

Kolmannessa kirjassa väritys on pääsääntöisesti oranssia. Viimeinen tarina on harmaa ja siinä paljastetaan tarinoinnin taustaa. ADHD-Sheikin rehvastelut saavat uuden sävyn ja lukija saa uuden näkökulman kaikkeen aikaisempaan.

Luvassa on vielä yksi teos. Paljastuksen myötä ensi vuonna ilmestyvää tetralogian päättävää osaa jää odottamaan uudenlaisin ajatuksin. Mitähän tässä oikeastaan on taustalla?* ADHD-Sheikin seikkailut


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset