perjantai 5. toukokuuta 2017

Ilmaisten sarjakuvalehtien päivä


Lisää amerikkalaista kaupallista hapatusta Suomeen! Meillä on jo joitakin vuosia ollut Black Friday, nyt huomisesta alkaen myös Free Comic Book Day. Sivuston sarjakuvakauppahaku ei tätä kirjoitettaessa löytänyt suomalaisia osallistuvia liikkeitä, mutta päivää vietetään ainakin Turun Sarjakuvakaupan toimipisteissä Turussa, Oulussa ja Helsingissä.

Free Comic Book Daytä vietettiin ensimmäisen kerran viistoista vuotta sitten Pohjois-Amerikassa. Päivän tarkoituksena tukea kivijalkasarjakuvakauppoja. Yhdysvaltalaiset kustantajat (esim. Image, DC, Marvel, Fantagraphics, Dark Horse, Drawn & Quarterly, BOOM!, Titan jne.) julkaisevat tätä päivää varten lehtiä, joita ei saa hankittua muualta.

Turun Sarjakuvakaupoissa tarjolla on noin 40 erilaista amerikkalaista FCBD-julkaisua. Jaossa on lisäksi kaupan omia varastolöytöjä. Ilmaisen lehden saa kaupanpäälliseksi kustakin viiden euron ostoksesta. Kymmenen euron kaupasta saa kaksi lehteä, 15 eurosta kolme ja niin edelleen.

Mainosvideon perusteella FCBD on amerikoissa perhetapahtuma. Saapa nähdä kotoutuuko päivä Suomeen ja millaisena.1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Tälle on facebook-tapahtuma, jossa lisätietoja tarjoomuksista.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset