keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Parhaita nettisarjiksia


San Diegon kansainvälisen sarjakuvafestivaalien yhteydessä jaettavien Eisner-palkintojen ehdokkaat on julkistettu. Tänä vuonna ei ollut mukana suomalaisia. Vuosi sitten Tove Jansson valittiin Hall of Fameen, ja aikaisemmin ehdolle on nimetty Lauri ja Jaakko Ahosen Pikku Närhi (2015).

Eisner-palkintoja jaetaan todella monessa eri sarjassa. Uusien sarjakuvien maailmoihin pääsee myös ehdokaslistausten kautta. Parhaat nettisarjakuvat ja osa digitaalisista sarjakuvista on netissä vapaasti luettavissa. Ehdokkaiden tyylillinen kirjo on laaja.



Best Webcomic

Best Digital Comic


4 kommenttia:

kypäri kirjoitti...

Jälleen kerran nettisarjakuvakategorian nimet ovat ihan uppo-outoja.

Olen jo vuosia ihmetellyt kuinka ComicCon-palkintoraati tuntuu elävän ihan täysin eri maailmassa kuin mulle tutummat englanninkieliset (usein nuorisolle suunnatut) webbisarjakuvat joiden fanikunta liikkuu suunnilleen samoissa internetsfääreissä, ja joita olen tottunut pitämään genren valtavirtana. [1] Kun toisaalta muissa Eisner-palkintokategorioissa ehdokkaat eivät ole ymmärtääkseni mitään obskuureja hipsterisarjiksia? (Bongaan sellaisia nimiä kuin Saga, Paper Girls, paljon Marvelin / DC:n / Imagen nimikkeitä.)

[1] Puheena siis sellaiset nimikkeet kuin Girl Genius / Foglion pariskunta, Unsounded / Ashley Cope, Gunnerkrigg Court / Tom Siddell, Darths and Droids / David Morgan-Mar et co, Stand Still Stay Silent / Minna Sundberg, ScaryGoRound / John Allison, Mary Caglen sarjakuvat, The Meek / Der-Shing Helmer, Paranatural / Zack Morrison, Ava's Demon / Michelle Czajkowski, Dresden Codak / Aaron Diaz, Lackadaisy / Tracy J. Butler, jne. jne.

Reijo Valta kirjoitti...

Painettujen sarjakuvien listoilla ei tosiaan marginaalisia sarjakuvia tapaa. Seuraan huonosti nettisarjakuvia, joten en edustavuutta osaa arvioida. Mutta ei noista ehdokkaista mikään pakkopullalta tuntunut.

Kun kysyin, niin ei meidän nuorisollekaan mikään ehdokkaista ollut tuttu.

kypäri kirjoitti...

Kun itse aloitin "nuorisoiässä" (jäi sitten tavaksi), nettisarjakuvat oli jo tietenkin itsessään melko obskuuri harrastus, hieman kuten manga tai fanficcien kirjoittaminen tai printtisarjakuvien lukeminen.

Internetissä on myös huomattavan helppoa liikkua täysin erillisissä sfääreissä huomaamatta sfääriensä eriytyneisyyttä (ne kuuluisat kuplat). Pätee ehkä sekä palkintoraatiin että allekirjoittaneeseen.

Reijo Valta kirjoitti...

Melkolailla samoilla sivuilla tunnun minäkin liikkuvan. Eipä ole pitkilleen uusia seurattavia sivuja tai blogeja tullut. Jotenkin liiaksikin luottaa, että kyllä joku kaveri kiinnostavat jutut twitterissä tai facebookissa jakaa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset