lauantai 3. kesäkuuta 2017

Sirkus Rinkeli


Edelleen olen Kaltioon arvosteltavaksi tarjottujen kirjojen äärellä. Muutama vuosi sitten julkaistiin Anne Muhonen piirtämä ja Tiina Konttisen käsikirjoittama Sirkus Rinkeli (Robustos 2015). Sarjakuva-albumi on selkeästi lapsille suunnattu. Päähenkilöt Aapo ja Eppu ovat noin kymmenvuotiaita, jotka tutustuttuaan onnistuvat estämään harppuunamiehen katalat aikeet.

Eppu on sirkuslapsi, jonka vanhemmat ovat karanneet kirjanpitäjiksi. Eppu jäi sirkukseen, koska hänen varpaansa vetivät kohti uusia seikkailuja. Kun Sirkus Rinkeli saapuu paikkakunnalle, pääsi Aapo tutustumaan Eppuun ja koko sirkuksen väkeen.

Merenneito Siiri on piilossa sirkuksessa. Harppuunamies olisi halunnut hänet omiin kokoelmiinsa, mutta neuvokkaat lapset estivät kaappauksen. Harppuunamies saatiin luopumaan hankkeestaan ja sirkuslaisten avustuksella keksimään uusi keräilyn kohde. Seikkailuja voi kerätä ilman omistamista.

Tarina, juonenkäänteet ja kuvitus ovat selkeää lasten sarjakuvaa. Kirja kannattaa antaa luettavaksi ala-asteikäiselle.

Sirkus Rinkeli on hiljan saanut jatkoa. Sirkus Rinkeli 2 Suuri taikajahti on ilmestynyt vajaa kuukausi sitten.* Sirkus Rinkeli


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset