lauantai 22. heinäkuuta 2017

Viikset


Yksi maailmankuuluista viiksiniekoista oli Salvador Dali. Hänet hiljan nostettiin haudastaan isyyden selvittämistä varten. Vaikka haudan avaamista pystyi seuraamaan suorassa lähetyksessä itse ruumiin näkivät vain harvat ja valitut, joiden oli tarkoitus pitää suunsa kiinni näkemästään. Toisin kuitenkin kävi.

Dalin kolmekymmentä vuotta sitten balsamoinut Narcis Bardalet kertoi, että taiteilijan tunnusmerkki, viikset olivat säilyneet ennallaan.

– Dalí säilyy kauan. Viikset kestävät varmasti vuosisatoja, Bardalet arveli Ylen jutussa.

Helsingin Sanomissa puolestaan kerrottiin Bardaletin sanoneen:

”Olin hyvin innokas näkemään hänet, ja oli aivan typertynyt. Se oli kuin ihme – hänen viiksensä olivat tarkalleen kello kymmentä yli kymmenessä, ja hänen hiuksensa olivat ennallaan”, Bardalet kertoi katalonialaiselle radiokanavalle RAC1:lle perjantaina.

Dalia ja hänen taidettaan tuntevat ovat laajasti arvelleet, että isyysväitteillä ei ole perää. Esille nostetusta ruumiista on saatu sopivia näytteitä ja asia ratkeaa 18. syyskuuta.* Taiteilija Salvador Dalín ruumis nostettiin haudasta isyyden selvittämistä varten – viikset olivat ennallaan, kertoi balsamoija. HS.fi

* Dalín balsamoija ei malttanut vaieta: Salvador Dalín viikset yhä tutussa asennossa. Yle

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset