tiistai 9. tammikuuta 2018

Orvillen retket käymättömillä korpimailla


Eilen illalla Foxilta tuli toinen jakso Orvillea. Ennakkomainoksista oli vaikea päätellä millainen sarja oli kyseessä, ja samalta tuntui ensimmäisen jakson jälkeen. Tekijät ovat selvästi katsoneet paljon Star Trekiä ja ottaneet sen maailmasta paljon omaansa. Toisen jakson jälkeen voi varmuudella sanoa, että kyseessä on Star Trek parodia.

Orvillen luonut ja samannimisen avaruuslaivan kapteenia Ed Merceriä näyttelevä Seth MacFarlane on aikaisemmin luonut animaatiosarjat Family Guy ja American Dad. Huumori on ollut peruslinjana aikaisemminkin MacFarlanen tv-töissä.Planeettojen Unioni palkkaa Ed Mercerin keskitason tutkimusaluksen kapteeniksi. Koska Unionilla on kolmetuhatta alusta, niin kaikkien johtoon ei moitteettomia olentoja riitä. Näin valinta perustellaan Mercerille. Valinnan takana oli kuitenkin ex-vaimo, joka tulee entisen miehensä yliperämieheksi. Eron syistä keskusteltiin kahdessa ensimmäisessä jaksossa paljon, ja huumori aiheesta jatkunee. Pari kun istuu rinnakkain komentokannella.

Keskitason tutkimusalus kohtaa ongelmia avaruudessa ja miehistön kesken. Asetelmat ovat kuin suoraan Star Trekistä, mutta ongelmat ovat sellaisia, joita Star Trekin maailmassa ei ollut olemassakaan. Älykkäät olennot eivät pidä eläintarhoja ja sukupuolettomat eivät saa sukupuolellisia jälkeläisiä. Orvillessa nämä ovat mahdollisia.

En kahden jakson jälkeen ole kovin ihastunut Orvilleen. Ehkä tätä kuitenkin tulee seurattua, katsottua mitä Star Trekin universumissa ei olisi voinut tapahtua.


* The Orville. Foxplay

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset