torstai 7. kesäkuuta 2018

Kontiolan anteeksipyyntö


Facebook muistutti, että eilen kymmenen vuotta sitten olin ihmetellyt kenen "Kontiolan anteeksipyyntö" pitäisi hyväksyä. Tätä asiaa ei Google ole unohtanut, STT:n kautta tehty "nyörä anteeksipyyntö" liittyi Kehittyvien Maakuntien Suomeen ja sen perustamisvaiheisiin. Tuolloin keskustapuolueen kehittömispäällikkönä toiminut Kontiola kytki vaalirahoituskohun suoraan Suomen Keskustaan.

"Nöyrässä anteeksipyynnössä" Kontiola ei pyydä anteeksi toimintaansa, vaan yrittää selittää sen mahdollisimman pieneksi.

Olen antanut teknisen avun työnantajani pyynnöstä yhdistyksen sääntöjen laatimiseen ja perusilmoituksen tekemiseen yhdistysrekisteriin. Olen toiminut yhteyshenkilönä yhdistysrekisterin perusilmoituksen mukaisesti, jonka tehtävänä on ollut hoitaa rekisteröintiasia yhdistyksen puolesta.
Lisäksi Kontiola korostaa, että

Suhteessa pankkitilin avaamiseen en mielestäni tehnyt mitään laitonta, vaan autoin ihmisiä, jotka olivat pyytäneet apua aatteellisen yhdistyksen perustamiseen.
Olen todella pahoillani, että tästä avusta on nyt jälkeenpäin aiheutunut kohtuuton kohu ja epäilykset työnantajaani Suomen Keskusta rp:tä kohtaan. Sitä en silloin todellakaan arvannut tulevan suorittaessani täysin teknisiä toimia.
Vaalirahakohu ei lakannut tai laimentunut vaikka Kontiola pyysi nöyrästi anteeksi. Sittemmin esimerkiksi tuolloinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen on muistellut asioiden menneen toisin.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset