maanantai 15. lokakuuta 2018

Vehkoo ja Vihan ja inhon internet


Oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka on kokenut kunniansa tulleen loukatuksi, koska toimittaja Johanna Vehkoo on kutsunut häntä natsiksi ja rasistiksi. Asia menee oikeuden käsiteltäväksi. Tästä innostuneena Lokka on tehnyt myös toisen rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta samasta syystä.

Tilanne on kuin muinaiselta koulunpihalta. Koulukas ärsyttää toista niin kauan, että tämä suuttuu ja sanoo pahasti takaisin. Tällöin ärsyttäjä ryntää opettajan luo ja valittaa: "Johanna sanoi pahasti!"

Toimintamalli on tuttu myös Vehkoon käsikirjoittamasta ja Emmi Niemisen piirtämästä Vihan ja inhon internetistä. Viime viikolla Nieminen ja sarjakuva-albumi olivat esillä Isossa-Britannissa Lakesin sarjakuvafestivaaleilla.

Sinänsä Lokan kannattaisi miettiä toimintatapojaan. Rikosilmoitukset ovat kiusaamisen jatkamista. Ne myös ovat hänen oman agendansa vastaisia, jos nimittäin tavoitteena on puhua julkisesti "asioista niiden oikeilla nimillä". Oikeuskäytäntö vihapuheen osalta tiukentuu myös Lokan masinoimissa oikeudenkäynneissä, ja ennemmin tai myöhemmin tiukentunut käytäntö iskee häntä itseään vastaan. Omissa asioissaan Lokka ei tunnu oikeutta kunnioittavan.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset