tiistai 27. marraskuuta 2018

Emilio Palma 40 vuotta


Ville Ranta tuskailee blogissaan 40-vuotispäiviään. Alkuvuodesta 40 vuotta täytti Emilio Palma, jonka maailma muistaa synnyinpaikastaan. Palma oli ensimmäinen Etelänapamantereella syntynyt ihminen. Guinnessin ennätyskirjan toimituksessa häntä oli pohdittu laajemminkin, ja oli päädytty siihen, että Palma on ainoa nimeltä tunnettu ihminen, joka on syntynyt millään maapallon mantereella todistetusti ensimmäisenä.

En tiedä millaisesta neljänkympin kriisistä Palma on kärsinyt. Tai miten hän on elämänsä eri vaiheissa suhtautunut saamaansa huomioon. Joka tapauksessa hän ei voi sattuneesta syyttää yksin vanhempiaan. Argentiina halusi 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa laajentua. Palman synnyinpaikka oli sovittu maan hallituksessa, jossa ajateltiin maa-aluevaatimusten menevän paremmin läpi kansainvälisissä oikeusistuimissa jos argentiinalaisia olisi syntynyt vaaditulla alueella.

Sotilasjuntan innovointi ei tuottanut toivottua tulosta, vaikka chileläiset matkivat ideaa. Nykyisin Etelänapamantereella tiedetään syntyneen ainakin parikymmentä ihmistä. Myös Palman pikkuveli syntyi samassa paikassa.

Päinvastoin. Mikäli Palma haluaisi muuttaa Isoon-Britanniaan, niin kansalalaisuuspaperit odottaisivat häntä valmiina. Britit ovat esittäneet vaatimuksia samasta alueesta, ja Lontoon näkökulmasta mies on syntynyt brittiläisellä maaperällä.



Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset