torstai 8. marraskuuta 2018

Tintti-bibliografia päivitettyRanskasta ottivat yhteyttä ja kyselivät onko nettiin tekemäni Tintti Suomessa -bibliografia "kaikenkattava". Olivat huomanneet, että päivämäärät Aamulehden osalta olivat epämääräiset. Piti tunnustaa, että eihän se enää ole. Sivuja olen viimeksi 2008 päivittänyt, ja kymmenen vuoden tiedot puuttuivat. Uusintapainoksia on otettu paljon, elokuvakirjoja on julkaistu ja tämä Lehtimies Tintin seikkailut -sarja.

Nyt sivusto on ajantasalla. Aamulehden julkaisupäivämäärät ovat kohdallaan ja uudet julkaisut otettu huomioon.

Päivittäminen vaatii jatkossa kustantajien tietojen seuraamista. Viimeisimmässä vapaakappalelain muutoksessa kustantajilta poistettiin velvollisuus luovuttaa vapaakappaleet muuttamattomista uusintapainoksista. Tätä tietoa ei siis Kansalliskirjastoon ja Kansallisbibliografiaan enää kerry.

Pohjoisin paikka Suomessa, jossa voi lukea julkisessa kirjastossa vanhoja Aamulehtiä on Tampere. Piti siis käydä siellä. Onneksi mikrofilmien lukeminen on nykyopiskelijoille harvinainen tapaus. Lukupäätteelle pääsi helposti. Ylhäisessä yksinäisyydessä sain 1970- ja 1980-luvun lehtiä lueskella.

Tintin seikkailut ovat steadysellereitä. Uusintapainoksia otetaan säännöllisesti. Jo tälle vuosituhannelle siirryttäessä laskeskelin, että maailman laajuisesti Tintti-albumeja on myyty Hergén kuoleman jälkeen enemmän kuin hänen eläessään. Tintti on kaikille tuttu, ja sarjakuvien pariin halutaan palata uudestaan ja uudestaan.


* Tintti Suomessa


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset