keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Yhdenvertaisuutta


Sisäministeri Kai Mykkänen on joutunut myrskynsilmään uuden potilaslain valmistelusta. Valmistelussa olevan ehdotuksen mukaan poliisille tulisi oikeus saada potilastietoja vakavien rikoksien torjuntaan. Ehdotus on saanut, kuten Uusi Suomi uutisoi, järkyttyneen vastaanoton.

”Tässä ei pyritä tekemään mitään sen radikaalimpaa kuin mitä sosiaalihuoltolaissa jo on”, Mykkänen sanoi Iltalehdelle.

Mikä voidaan tehdä yhdelle ryhmälle, voidaan tehdä myös toiselle. Se on lakien logiikka. Jos yksityisyyden suoja on rikottu sosiaalityöntekijän ja hänen asiakkaansa välisessä suhteessa, niin se voidaan tehdä myös muiden viranomaisten ja heidän asiakkaansa välisessä suhteessa. Tätähän sisäministeri sanoo.

Ihmisten pitäisikin osata olla tarkkana oikeuksiensa suhteen. Jos sosiaalitapausten yksityisyyden suojan rikkominen ei aikoinaan hetkauttanut, niin miksi se hetkauttasi nyt kun asia tulee omalle kohdalle. Tätähän sisäministeri sanoo.

Erityisen tarkkana pitäisi olla turvapaikanhakijoiden oikeuksien kanssa. Heihin kohdennetut heikennykset voidaan seuraavaksi toteuttaa sinun tai minun kohdalla. Kaikista heikompien oikeuksia pitäisi kaikkien suojella, sillä seuraavassa käänteessä sama voi koskea meitä kaikkia.

Ja vastaava ministeri vain toteaisi: ”Tässä ei pyritä tekemään mitään sen radikaalimpaa kuin mitä laissa jo on”.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset