keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Hienoja luontokuvia Kuopion museossa

 


Kuopion uudistunut (luonnon- ja kulttuurihistoriallinen) museo on vaihtuvina näyttelyinä tuonut pohjoissavolaisten ihasteltaviksi kansainvälisiä kiertonäyttelyitä. On nähty Leonardo da Vincin keksintöjä ja Julius Caesarin aikaista Roomaa. 

Uusin näyttely tuo kuopiolaisten ihasteltaviksi Lontoon luonnonhistoriallisen museon järjestämän vuosittaisen Wildlife Photographer of the Year -luontovalokuvakilpailun parhaimmistoa. Vuonna 2022 jo 58. kertaa järjestettyyn kilpailuun on osallistuttu ympäri maailman, ja näyttelyssä onkin nähtävissä iso kirjo erilaisia luontoympäristöjä. Pääpalkituissa kuvissa on valaan hetuloita ja mehiläisiä.

Luontokuvakilpailu on jaettu useisiin erilaisiin kategorioihin ja näytteillä oleva parhaimmisto on esillä niiden mukaan jaoteltuina. Näinhän kilpailun tulokset tavataan esitellä.


Näytteillä on muun muassa hienoja otoksia, visuaalisia kannanottoja ja luonnonihmeiden dokumentointia. Mutta koska kyseessä on kilpailutulosten esittely, niin useinkaan vierekkäiset kuvat eivät kommunikoi keskenään. Useamman kerran piti pysähtyä valokuvasta toiseen siirtyessä mittakaavaa. Ollaanko nyt makrokuvauksen maailmassa vai ihmisen mittakaavassa? 

Tästä huolimatta luonto tarjoaa paljon ihmeteltävää. Ja se on näyttelyn tarkoitus. 

Maailman hienoimpia luontokuvia on esillä Kuopion museossa 25.2.2024 saakka. Kesällä ja loppuvuodesta on tulossa museovartteja, joissa syvennytään yhteen kuvaan tarkemmin.


* Kuopion museo 



Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset