Päivän puheenaiheena on ollut Markku Uusipaavalniemen loikka Keskustasta Perussuomalaisiin. Erityisesti on kiinnitetty huomiota siihen, kuinka nolosti Keskustan kannatuksen lasku heijastuu eduskuntaankin. Viime vaaleissa Keskusta sai täpärästi yhden paikan enemmän kuin Kokoomus, ja Merikukka Forsiuksen loikattua aikaisemmin vihreistä kokoomukseen, niin nyt Kokoomus on parlamentin suurin puolue.
Loikkausten seurauksena muuttuneita puolueiden välisiä keskinäisiä suhteita ei ole Suomessa tavattu ottaa huomioon eduskunnan toiminnassa. Ei sellaista nytkään tapahtune.
Se on kuitenkin merkittävää, että loikkauksen myötä perussuomalaiset saavat oletettavimmin uuden kannattajaryhmän.
Markku Uusipaavalniemi edellisessä kampanjassaan ja koko edustajan toimensa ajan on pitänyt esillä talousdemokratiaksi nimettyä ajatussuuntaa. Netissä talousdemokraatit ovat olleet esillä esittelemällä rahan syntymekanismia, ja sitä miten pankit toimivat.
Talousdemokraatit näyttäisivät vastustavan sitä, että valtio on ulkoistanut rahan luomisen pankeille. Valtio voisi itsekin painaa rahaa, ja käyttää sitä yhteiskuntaa hyödyttävämmällä tavalla kuin yksityiset pankkiirit tekevät.
Uusipaavalniemi on puhunut asiasta eduskunnassa, ja äänestänyt useasti hallituksen edityksiä vastaan. Tosin Uusipaavalniemen puheet ovat viime aikoina olleet lyhyitä töksädyksiä, "minä olen tästä jo monesti puhunut", joista kuvastuu lähinnä turhautuminen.
Talousdemokraatit ovat puuhanneet omaa puoluetta ja kannatuskorttien kerääminen on käynnissä. Niitä ei taida kuitenkaan tarpeeksi ennen vaaleja kertyä. Näin Uusipaavalniemi tuo Perussuomalaisille uusia äänestäjiä.
Perussuomalaisten kannatuksen kasvu siis vetää puoleensa ja puolueesta alkaa laajemminkin syntyä erilaisten, pääasiassa oikeistolaisten ajatussuuntien kattoliike.
* talousdemokratia.fi
* Suomen Talousdemokraattinen Puolue
Minä en millään voi nyt surra persujen nousua, romahtavat kuitenkin, kun ensin hieman aikaa valtaa kokeilevat. - En pysty suremaan edes niiden hyvin pukeutuneiden, viinien fiininmaistelijoiden aina niin hellyttävän hurmoksellista onnea.
VastaaPoistaKepun katoaminen kartalta, romahdus, on alkanut.
Kiitos Hyvä Jumala, ja jos sinua ei ole, mikä tahansa!
Erittäin hyvää matskua. Eli persujen valtiovarainministeri on siis selvillä. Soini hoitanee UM:n postin, jos ei tuu lottovoittoa ja päähallitusvastuuta. Sitten on velttovirtanen meille kulttuuri-ihmisille ja sisäministeriksi kukapa muukaan kuin entinen slavisti.
VastaaPoistaJotain valiokuntapaikkoja tosta jäänee vielä laarin pohjalle, penttioinoset kavereineen voi käydä niitä keräämässä.
Aamullakin Uusipaavalniemen ratkaisua ja vaikutuksia paljon käsiteltiin. Eipä juuri uutta enää aiheesta irti saatu.
VastaaPoistaSuuren vaalivoiton myötä Persut tullevat hajoamaan samallalailla kuin SMP 1970-luvulla. Uutta on kuitenkin hajoamisen ennakointi jo ennen saatua voittoa.
Jos ja kun hallitusvastuu alkaa painaa, niin monella persulla on takataskussaan toinen puolue johon loikata. Mahdollisesti ensivaalikaudella kesken kauden saadaan uusia eduskuntapuolueita.
Kuten nykyajan sananlasku kertoo, "Uusis kuulee puun kaatuvan vaikka kukaan ei ole metsässä".