torstai 16. marraskuuta 2017

SelvennysWikipediassa on tapana selventää sen sisäisiä linkkejä muun muassa yleisesti tehtyjen "väärien" hakujen perusteella. Hong Kong ohjaa suoraan Hongkongiin, Matti Virtanen täsmennyssivulle, jolta voi valita ketä Matti Virtasta oli etsimässä. Tutumman Väinö Tannerin sivun alussa opastetaan, että "tämä artikkeli kertoo poliitikosta. Maantieteilijä ja diplomaatti Väinö Tannerista on erillinen artikkeli".

Sami Liuhto huomasi hiljan, että englanninkielisessä Wikipediassa oli opastus, jonka mukaan Astrid Kirchherriä ei tulisi sotkea Ashton Kutcheriin. Ainakaan kirjoitusasun perusteella vaaraa sekoittamiseen ei liene.


Beatlesin poikia Hampurissa kuvannut Astrid Kirchherria (germaanisista kielistä, 'jumalaisen kaunis kirkkoherra') ja 2000-luvun teinitähti Ashton Kutcheria (vanhasta englannista, 'tuhkakylän kallis koiranvittu') on vaikea ajatella samassa yhteydessä.

Amerikkalaiset nimikäytännöt antavat kuitenkin viitteen miksi nimet voisivat sekaantua. Ashton oli ennen Ashton Kutcherin tähdeksi tulemista pääasiallisesti naisille annettu etunimi. Nyttemmin sitä on annettu reippaasti enemmän miespuolisille.

Kutcherin vanhemmat tarkoittivat Ashtonin poikansa toiseksi nimeksi. Kutsumanimeksi oli tarkoitettu Christopher. 19-vuotias näyttelijänuran alussa ollut jälkikasvu otti kuitenkin Ashtonin kutsumanimekseen.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset