perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ja Alvar Aallolle kirja Tito-kojootista


Otavan julkaisema ja Helmi Setälän, Anni Swanin ja Arvid Lydeckenin toimittama lastenlehti Pääskynen julkisti joulukontissaan 1910 kilpailun. Lukijan kuului leikata yllä olevan kuvan palat erilleen ja koostaa niistä hevosen kuva. Helpotukseksi kerrottiin, että hevonen seisoo lähteen reunalla. Oikein tehtävästä suoriutuneiden kesken luvattiin arpoa kirjapalkintoja.

Tammikuun 1911 numerossa kerrottiin, että lehteen oli tullut 1695 hevosen kuvaa, joista oikein oli 963. Pääpalkinto, kirjoja 25 markalla, meni keuruulaiselle Ester Petäiselle. Viidelletoista oikein ratkaiseelle annettiin kirjoja viiden markan arvosta, ja lisäksi oli arvottu 101 kappaletta Ernst Thompson Setonin (1860-1946) Tito -kirjoja (Otava 1910). Kaikkien nimet on lueteltu lehdessä.

Nimiluettelossa katse tarttuu tuttuun nimeen Alvar Aalto. Hugo Alvar Henrik Aalto syntyi 3. helmikuuta 1898 Kuortaneella. Kilpailun aikaan 12-vuotias nuori on siis onnistunut hevosen kokoamisessa ja onni on häntä arvonnassa suosinut.

Mitä lienee arkkitehdin alku pitänyt poikapartioliikkeen perustajiin kuuluneen Setonin Tito-kojootista kertovasta kirjasta?

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset