perjantai 12. elokuuta 2016

Runoalue: suositeltuja kirjoja


Muusajuhlien ajaksi Ouluun Kulttuuritalo Valveelle on perustettu Runoalue. Poesian runokirjakaupassa on ollut lyhyitä runoesityksiä, keskiviikkona runojaan lukivat Outi-Illuusia Lilja, Jere Vartiainen ja Tiina Lehikoinen.


Koska kaupan tarkoituksena edistää runon leviämistä, niin esiintyjiltä kysyttiin kirjasuosituksia. Jere Vartiainen suositteli Janne Kortteisen Paljain jaloin palavassa viinimarjapensaassa järkälettä. Vartiainen oli löytänyt sen hiljan ja vaikuttunut suuresti.


Tiina Lehikoinen suositteli Tomi Huttusen toimittamaa Venäläisen avantgarden manifestejä. Teoksen manifesteissä Lehikoisen mukaan on paljon hyödyllistä pohdintaa nykyrunoudenkin kannalta. Vajaat sata vuotta sitten mietittiin paljon samanlaisia kysymyksiä kuin nyt.


Outi-Illuusia Liljan suositus oli kädenojennus Ruotsiin. Pauliina Haasjoen ja Peter Mickwitzin suomentama Gunnar Björlingin Auringonvihreä on ensimmäinen kokonaisuudessaan suomennettu Björlingin runoteos.


Runoalue on Kulttuuritalo Valveella lauantaihin kello 17 saakka. Lauantaina klo 14 Runoalueella esiintyy runoilija Markus Leikola.


* Muusajuhlat


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset