tiistai 16. elokuuta 2016

Trump alamäkeen


Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on vielä aikaa, mutta kun ehdokkaat ovat selvillä, niin kannatusta seurataan herkeämättä. Luvut ovat tähän asti olleet melko tasoissa, tosin aavistuksen Hillary Clintonin hyväksi. Koska demokraatit äänestävät laiskemmin, niin tilanne on käytännössä ollut tasan.

Uusimmat luvut kertovat Donald J. Trumpin kannatuksen olevan jyrkässä alamäessä. Ehdokas itse on pahentanut tilannetta syyttämällä mediaa ja epäilevänsä vaalivilppiä.

Trumpin tie politiikassa on ollut uskomattomia möläyksiä. Yhdysvaltalainen tv-juontaja Stephen Colbert teki möläytysten sarjasta huumoria, mutta taisi samalla löytää selityksen Trumpin laajaan kannatukseen.

Puhe puheelta Trump on möläyttänyt entistä pahemmin. Kampanjan alkuaikojen Meksikon rajalle rakennettava muuri on kevyttä viimeaikaisiin "aloitteisiin" verrattuna. Aina entistä ällistyttävämpi mielipide on haudannut alleen aikaisemmat sammakot.

Viime viikolla ilmoille laskettu ajatus siitä, että aselakien kannattajat voisivat hoidella Clintonin taisi olla amerikkalaisille liikaa. Sen jälkeen Trump on romahtanut gallupeissa.

Toki kannatus on vielä 40 prosentin luokkaa ja kolmessa kuukaudessa ehtii tapahtua paljon. Taisi kuitenkin kehotus kilpakumppanin tappamiseen kääntää suunnan.Katso myös Trump Crumbin käsittelyssä
Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset