tiistai 20. lokakuuta 2015

Kokoomuksen paperinkeräysastia


Porvarillisen työn arkistolla on nettisivujen mukaan erityiskeräyksen kohteena vaalien kampanja-aineistot. Vastaavia keruukampanjoita on ollut muillakin puolueita lähellä olevilla yksityisarkistoilla ja myös valtiollisilla arkistoilla. En tiedä miten Porvarillisen työn arkisto on onnistunut keräämään aineistoja, sillä muista arkistoista poiketen se edellyttää kirjautumista virtuaalitutkijasalin käyttäjäksi ennen arkistoluetteloihin tutustumista varten.

Kirjautumattomuuden vuoksi en myöskään pääse tarkastamaan kuinka paljon kuittiaineistoja Kansallisen Kokoomuksen arkisto sisältää. Tänään julkisuudessa olleiden tietojen mukaan luultavasti ei paljoakaan.

Vaalirahaselvittelyjen neljännen kierroksen tiimoilta haastateltavana ollut kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve kertoi, että puolueen vuoden 2006 kuitit on hävitetty. Jos asuisin Helsingissä olisin tänään käynyt katsomassa mitä Kokoomuksen toimiston paperinkeräysastiassa on.

Lakien mukaan vuoden 2006 kuitteja ei enää tarvitse olla olemassa. Tilinpäätöksiin liittyvät tositteet on säilytettävä vähintään kuusi vuotta tilinpäätöksen hyväksymisestä. Vuoden 2006 kuittien osalta tuo kuusi vuotta on ilmeisesti tullut täyteen. Puoluetoimisto ei ole osallistunut puolueen keskusarkiston toivomaan kampanja-aineistojen tallettamiseen.

Tilinpäätökset täytyy säilyttää vähintään kymmenen vuotta. Puoluesihteeri Arve kertoi samassa haastattelussa, että se ei valitettavasti kerro lahjoituksia antaneiden nimiä.

Voi harmi!

Uskoisin Porvarillisen työn arkistossa olevan täydellisen sarjan tilinpäätöksiä aina vuodesta 1918 alkaen jolloin Kansallinen Kokoomus perustettiin. Niitä ei ole hävitetty, vaikka niin kymmenen vuoden kuluttua saisikin.* Porvarillisen työn arkisto


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset