perjantai 30. lokakuuta 2015

Valerian ja tuhansien planeettojen kaupunki


Ensi vuoden tammikuussa aloitetaan Ranskassa kuvaamaan uutta Valerian-elokuvaa. Marraskuussa 1967 Pilotessa alkaneet Valerianin ja Laurelinen seikkailut ajassa ja avaruudessa saivat sarjakuvamaailmassa päätöksen vuonna 2010. Käsikirjoittaja Pierre Christinin (s. 1938) ja piirtäjä Jean-Claude Mézièresin (s. 1938) pitkä saaga koostuu 21 sarjakuva-albumista, jotka ovat vuosien varrella vaikuttaneet useisiin science fiction ja fantasiaelokuvien tekijöihin. Usein mainittu esimerkki on George Lucasin Tähtien sota -sarja, jonka nykyisen neljännen osan ravintolakohtaukset ovat lähes suoraan Valerianista. Mézières on itsekin ollut mukana lavastamassa useita tieteiselokuvia.

Uuden Valerianin ohjaa Luc Besson. Aikaisemmin hän on tehnyt yhteistyötä Mézièresin kanssa Viidennessä elementissä (1997). Elokuvan maailma oli tuttu Valerianin ystäville. Lentäviä takseja oli esimerkiksi Vallan piireissä (1994).

Luc Besson on kertonut Valerian-elokuvan valmisteluista säännöstellysti. Valerianin ja Laurelinen rooleihin on kiinnitetty Dane DeHaan ja Cara Delevingne. Viimeisimmän paljastuksen mukaan elokuvaan on palkattu myös amerikkalainen laulajatähti Rihanna. Hänen roolihahmonsa nimeä ei paljastettu, roolin kerrottiin kuitenkin olevan "merkittävä".

Elokuvan nimenä tässä vaiheessa kulkee Valérian and the City of a Thousand Planets. Se tuo mieleen albumisarjan toisen osan, Tuhannen planeetan valtakunnan (1971). Valtakunta, imperiumi, on vain vaihtunut kaupungiksi. Samaan suuntaan viittaa neljäs ilmoitettu näyttelijävalinta. Komentaja Arün Filittin (juuri nyt en saa tarkistettua hahmon suomenkielistä nimeä) rooliin on nimetty Clive Owen.

Tuhannen planeetan valtakunnassa Valerian ja Laureline selvittelevät rappeutuvan imperiumin ongelmia. Sen päättäjiltä on kadonnut usko tulevaisuuteen. Aiheena tämä on yhä ajankohtainen, tosin toisella tavalla kuin 1970-luvun alussa. Vuoden 2017 aikana nähtäneen miten Besson saa Valerianin uuteen lentoon.


* IMDb: Valérian and the City of a Thousand Planets


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset