maanantai 12. lokakuuta 2015

Alle kuuden euron pizzaLänsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on aloittanut kaksi uutta talousrikostutkijaa. Heidän toimensa on alkanut räväkästi ja luultavimmin tarkkojen mediasuunnitelmien mukaisesti. Anne ja Jutta ovat saaneet ensimmäisenä työpäivänään laajasti julkisuutta.

Harmaan talouden ajattelisi olevan jotakin kulisseissa tapahtuvaa. Jos ajattelee hämäriä konserniavustuksia, niin niitä ei partioimalla juurikaan saada selville.

Poliisi onkin ensimmäisenä päättänyt käydä kiinni kuititta pitsoja myyviin kivijalkaruokaloihin. "Jos kuitti jäi saamatta, kaikki ei ole todennäköisesti kunnossa", valistaa poliisi. Lisäksi tarkennetaan, että alle kuuden euron pitsasta "ei jää mitään yritystoiminnasta aiheutuvien kulujen kuten verojen, lainakorkojen ja lyhennysten maksamiseen".

Somen irvileuat ovat muistuttaneet, että Kotipizzan Tropicana on 5,90. Vakavammin asiaan suhtautuneet ovat muistuttaneet, että McDonalds ei ole maksanut Suomeen veroja käytännössä lainkaan, koskaan.

Poliisi on ottanut Sipilän hallituksen tiedotuslinjan. Harmaan talouden tutkimisesta vähennetään väkeä roimasti ja positiivisena asiana esitetään Annen ja Jutan uudet toimenkuvat.

Sipilän hallituksen toimia ajatellen poliisien vetoomus on oikeastaan hellyttävä:

Harmaassa taloudessa toimivat ravintolayritykset maksavat työntekijöilleen usein palkkaa alle työehtosopimuksessa määritellyn minimitason. Työntekijät eivät myöskään saa ilta- ja sunnuntailisiä, ylityökorvauksia, sairausajan palkkaa, palkallisia lomia tai muita heille kuuluvia etuja.* Talousrikostutkijat Anne ja Jutta: Jäikö kuitti saamatta pizzanhakureissulla?
* Poliisi etsii alle kuuden euron pizzoja – ”Vinkkejä kansalaisilta kaivataan” YleLinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset