keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Tarkan lista


Tiitisen, Rusin yms. listojen lisäksi saimme eilen yhden listan lisää: (Jaakkosen)-Tarkan listan suomalaisista yleiskaunaisista, äreistä intellektuelleista, jotka ei ole hyväksyneet virallista totuutta. Ainakaan jatkosodan aikaisista omien teloituksista, ts. eivät ole pitäneet suomalaista sotilasta kunniassa ja uskoneet siihen, ettei suomalainen sotilas olisi kyennyt ampumaan omia kuin äärimmäisessä pakossa ja äärimmäisen vähän.

Tälle Jukka Tarkan listalle ovat päässeet Paavo Haavikko, Veijo Meri, Pertti Hemanus ja Jukka Kemppinen.

Kyse on tietenkin Huhtiniemestä ja jatkosodan perääntymisvaiheen paniikista. 1990-luvun alussa virallisen tiedon mukaan oli 42 omien ampumaa. Ylikangas tuoreessa kirjassaan kertoo heitä virallisesti olevan 58, joista kirjan julkistamisen jälkeen on yksi paljastunut desanttina ammutuksi. Lauantaiseura -ohjelmassa Ylikangas kertoi, että julkistamisen jälkeen on löytynyt kaksi varmaa tapausta lisää. Omia on siis ammuttu nykytiedon mukaan 59.

Kuvassa suomalaiset sotilaat esittelevät naamioitua sotasaalistaan. Suomen Kuvalehti on kaivellut sotilaiden omia albumeita ja löytänyt uudenlaista kuva-aarteistoa sotien ajoilta. Jutussa kerrotaan, ettei lehti olisi julkaissut häväistyistä naissotilaista otettuja kuvia. Silti jutun ensimmäisessä kuvassa on nainen ruumiskasan päällä tissit paljaana. Sana ja kuva. Kumpaa uskoa. Suomen Kuvalehti tarjoaa aina vaihtoehdon ja myös toimittajien John Lagerbohm ja Jarkko Vesikansa fantasiointia kuolleesta, riisutusta naisesta.

Julkaistuista kuvista tulee mieleen monet saman tyyppiset viime vuosilta Irakista.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset