maanantai 23. helmikuuta 2015

Kalkkaron paluu


Viikko sitten Kaleva alkoi ilmestyä tabloidina. Lehden sisältöön tuli joitakin uudistuksia, esimerkiksi sarjakuvasivut uusittiin. Lukijaäänestyksessä Touhulan perhe voitti Jeren, ja sai jatkaa sarjakuvasivulla. Kumpikaan ei ollut lukijoiden erityinen suosikki, äänet jakautuivat melko tasaisesti 2083-1825.

Muutamia sarjakuvia toimitus päätti lopettaa kokonaan. Yksi näistä oli Petri Hiltusen Kalkkaro. Vuonna 2005 useissa sanomalehdissä (muun muassa Aamulehti) aloittanut jatkuvajuoninen seikkailusarjakuva ilmestyi enää Kalevassa, joten lakkautuspäätös merkitsi sarjakuvan loppua.

Tai olisi merkinnyt.

Tabloidiuudistuksiin on hyvin usein liittynyt päätösten perumista. Lukijat antoivat palautetta ja jo lauantaina Kalkkaro palasi arkipäivien sarjakuvasivuille. Positiivista päätöksessä on uuden tuotannon suosiminen. Viikon verran lehdessä ilmestynyt Kiroileva siili alkoi alusta ja oli jo tuttu sarjakuvien ystäville.

Kalkkaroa on julkaistu kaksi albumia. Ensimmäinen, vuonna 2008 julkaistu Ihmispetojen laakso (Jalava) sisälsi 298 ensimmäistä strippiä. Toinen albumi Ihmisen hinta ilmestyi seuraavana vuonna. Toukokuusta 2012 Kalkkaro on ilmestynyt 1950-luvun tyylisenä liuskalehtenä kerran kuukaudessa. Sen julkaiseminen ei vielä ollut vaakalaudalla, ehti kustantava Lempo jo tiedottaa.

Nyt siis sarja jatkaa toiselle vuosikymmenelle.

Petri Hiltunen Oulun sarjakuvafestivaalilla 2014.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset