maanantai 2. helmikuuta 2015

Tintistä uusi tv-sarja


Uutiset kertoivat, että suunnitteilla on uusi animoitu tv-sarja Tintistä. Sarjakuvahahmon oikeuksia valvova Moulinsart ja tuotantoyhtiö Normaal ovat sopineet kolmesta 53-minuuttisesta jaksosta. Uuden sarjan tarinat eivät perustu suoraan julkaistuihin sarjakuvakirjoihin, vaan niihin laaditaan kokonaan uudet Hergén ja Tintin maailmaan sopivat käsikirjoitukset.

Juurikaan muuta kerrottavaa uudesta sarjasta ei tässä vaiheessa ollut. Ensimmäisenä sarja tultaneen esittämään Ranskan televisiossa. Muutoin asiat vaikuttavat olevan vielä pitkälti auki.

Ranskan ja samalla maailman keskeisimmät sarjakuvafestivaalit ovat meneillään Angoulêmessa. Uutinen julkistettiin festivaaleilla. Vaikuttaisi siltä, että päätöksen julkistamista on kiirehditty tapahtuman vuoksi. Niiden aikana ranskankielisessä maailmassa saa hyvän mediahuomion. Uutta tv-sarjaa ei kannatane vielä ryhtyä odottamaan.

Angoulêmen festivaaleilla huomattavimman Grand Prix-palkinnon sai Akirasta tunnettu japanilainen Katsohiro Otomo. Grand Prix Specialin sai Charlie Hebdo. Hieman ennen tapahtumaa perustettu uusi Charlie Hebdon nimeä kantava sananvapauspalkinto annettiin odotetusti edesmenneille Charbille, Wolinskille, Cabulle, Tignous'lle ja Honorélle.

Ranskan kielen taitoisille lisätietoja festivaalien sivuilla. Vaikka kyseessä on kansainvälinen tapahtuma, niin nettisivuilla on hyvin säästeliäisesti käytetty muita kieliä.3 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Varmaankin katsoit telkkarista tai Areenalta "Tintin luojasta" dokumentin? http://areena.yle.fi/tv/1253999

Reijo Valta kirjoitti...

Kyllä katsoin. Aika hyvin siinä päästään kiinni Hergén persoonaan.

Reijo Valta kirjoitti...

Angoulêmessa on julkistettu myös uusi Tintti-käännös, lingalankielinen Tintin akei Kongo.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset