sunnuntai 20. elokuuta 2017

Trump ja Kim Jong-Un


Ennen kuin Trump alkoi tolkun ihmiseksi ja kutsui Sauli Niinistön konsultoimaan kansalle puhumisessa, niin politiikassa päällimmäisenä oli Pohjois-Korea ja ohjukset. Belgialainen Johan de Moor (s. 1953) kommentoi tilannetta ylläolevalla kuvalla.

Belgialaiset laajasti hahmottavat maailmaan Tintin kuvaston kautta. Johan de Moorilla on erityinen suhde Tinttiin: hänen isänsä Bob de Moor oli yksi Hergén studioiden piirtäjistä. Tämä suhde antaa erityistä voimaa Tintin kuvaston käyttämiseen pilakuvissa.

Hergéä on usein kutsuttu Belgian kansalliskirjailijaksi. Pienellä Belgialla ei ole juuri muita yhtä laajan kansainvälisen maineen saaneita kulttuurivaikuttajia. Kuten aikaisemminkin olen todennut, vääräleuat ovat usein sanoneet, että kielikiistoista kärsivää Belgiaa pitää edelleen yhtenä valtiona Tintti ja jalkapallomaajoukkue.

De Moor on pilakuvassaan huomioinut Hergélle sattuneen virheenkin. Lohikäärmeen toiseen takajalkaan tuli vahingossa viisi varvasta. Mika Lietzén käytti virhettä oman sarjakuvansa aiheena.

Miten Trump päässeekään kiipelistään? Positiivista Trmpin kohelluksessa on ollut ainakin se, että ensimmäisen kerran vuosikymmeniin Iran ja Israel ovat olleet samaa mieltä jostakin asiasta. Että Trumpin tolkunihmis-puheet ovat luokattomia.


2 kommenttia:

jari lehtinen kirjoitti...

https://www.nytimes.com/2017/08/21/magazine/charlie-sykes-is-unsure-about-the-future-of-the-gop.html

Yksi ajatus haastattelusta: Ehkä republikaanit eivät alun alkaenkaan olleet ihan sitä, mitä Sykes kuvitteli.

Reijo Valta kirjoitti...

Hehhee:

"Denouncing Nazis is the easiest thing in the world: All it requires is a modicum of historical perspective and a working moral compass. Instead, we got this Dumpster fire."

Sama ajatus tuli. Sykesin ajattelemia konservatiiveja ei taida riittää isoksi puolueeksi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset