sunnuntai 6. elokuuta 2017

Uutta aineistoa JFK:n murhan selvittelyyn


Heinäkuussa CIA on julkistanut uusia asiakirjoja John F. Kennedyn murhan liittyen. Yleisölle vapaasti tutkittavaksi annetussa uudessa aineistossa on 441 aikaisemmin kokonaan salaisena pidettyä asiakirjaa ja 3810 dokumenttia on nyt kokonaisuudessaan luettavissa. Aineisto on julkaistu netissä pdf-muodossa. Asiakirjat tulivat julkisiksi vuoden 1992 julkisuuslain perusteella.

Suuria paljastuksia ei ainakaan suoraltaan nyt julkitullut aineisto tarjoa. Lehtitietojen mukaan uudet asiakirjat paljastavat, että CIAssa pyrittiin johtamaan Warrenin komissiota harhaan erityisesti Castron salamurhahankkeissa. Tämä ei liene yllätys.

Lisäksi paperit osoittavat, että Lee Harvey Oswaldin Meksikon matkaa pari kuukautta ennen murhaa ei onnistuttu selvittämään kunnolla. Oswaldilla on väitetty olleen suhteen Mexico Cityn Kuuban konsulaatissa työskennelleeseen Silvia Duraniin ja hänellä ainoana oli ensikäden tietoa Oswaldin toimista. Silti yksikään Yhdysvaltain viranomaisista ei haastatellut Durania itse. Tiedot hänestä perustuivat Meksikon viranomaisten toimittamiin asiakirjoihin.

On varmaa, että hiljakkoin kuulemme uusien arkistojen "varmistaneen" useiden teorioiden totuudenmukaisuuden. Onko julkistuksella asiallisempaa vaikutusta murhan selvittelyihin, jää nähtäväksi.


JFK Assassination Records - 2017 Additional Documents Release


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset