lauantai 23. syyskuuta 2017

Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat julkistettu


Tänään puolelta päivin Oulussa pop-up-kirjamessuilla julkistettiin Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat. Esiraati karsi noin kuudenkymmenen teoksen joukosta parhaimmat:

Essi Kummu: Hyvästi pojat (Tammi)
Tiina Laitila Kälvemark: Seitsemäs kevät (WSOY)
Miki Liukkonen: O (WSOY)
Minna Rytisalo: Lempi (Gummerus)
Kauko Röyhkä: Lapinpoika (Like)
Miika Siironen: Mustan lipun alla (Atena)
Pauli Tapio: Varpuset ja aika (Poesia)
Katariina Vuori ja Vesa Ranta: Lottovoittajien pöydässä (Like)

Botnian voittaja julkistetaan 25.10.2017. Botnia-palkinto on Oulun kirjailijaseura ry:n vuosittain myöntämä palkinto teokselle, jonka tekijä on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta tai toimii siellä. Palkintosumman (10 000 €) lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen kirjakauppa ja Kaleva.

Botnia jaetaan nyt ensimmäisen kerran.


3 kommenttia:

Reijo Valta kirjoitti...

Kirjoitinhan tässä blogissa aikaisemmin palkinnon perustamisesta.

Reijo Valta kirjoitti...

Kirsin kirjanurkassa on avattu valintaperusteita.

Reijo Valta kirjoitti...


"Kautta aikojen ensimmäisen Bontia-kirjallisuuspalkinto on myönnetty kirjailija Minna Rytisalolle kirjallaan Lempi (Gummerus).

Uunituoretta voittajaa haastatellaan Helsingin Kirjamessuilla. Tervetuloa kuuntelemaan.

Botnia-palkinnon raati sanoo perusteluissaan voittajateoksesta näin:
”Minna Rytisalon Lempi on poikkeuksellisen hallittu ja valmis esikoisromaani. Rytisalo kirjoittaa samaan aikaan herkän hienovireisesti ja vimmaisen väkevästi. Henkilöt ovat aitoja ja tunteet silmittömiä, olipa kyse surusta, kateudesta, hämmennyksestä tai halusta.”

10 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Syksyisin jaettavan palkinnon ehdokaslistalle kelpaavat teokset, jotka on julkaistu saman vuoden keväällä tai edellisen vuoden syksyllä. Tällä Oulun kirjailijaseura haluaa kamppailla kirjallisuuden lyhenevää elinkaarta ja kvartaalikustantamista vastaan. Hyvä kirja kelpaa luettavaksi vielä vuodenkin päästä ilmestymisestään.

Botnia-palkinnon jakaa Oulun kirjailijaseura ry. Palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen Kirjakauppa ja Kaleva."

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset